dinsdag 18 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | SPREEUWENSTERFTE HAAGS HUIJGENSPARK NIET DOOR VIRUS

SPREEUWENSTERFTE HAAGS HUIJGENSPARK NIET DOOR VIRUS

Onderzoekers en de Haagse vogelopvang De Wulp tasten in het duister omtrent de plotselinge sterfte van circa 270 spreeuwen in het Haagse Huijgenspark. Sinds een kleine twee weken worden daar geregeld tientallen dode spreeuwen aangetroffen onder de bomen in het park, nabij station Hollands Spoor.

Virus uitgesloten
Onderzoeken bij diverse laboratoria, zoals het Wageningen Bioveterinary Research laboratorium in Lelystad en universitaire laboratoria Utrecht, Gent en Rotterdam, hebben geen uitsluitsel over de oorzaak opgeleverd. “We kunnen nu alleen uitsluiten dat het om een virus gaat, zoals het usutuvirus of het westnijlvirus”, zegt Sharon Lexmond, hoofd vogelopvang van De Wulp.

Klein gebied
Het mysterie wordt vergroot doordat alleen spreeuwen in een zeer beperkt gebied zijn doodgegaan. Lexmond sluit daarom vergiftiging niet uit. De spreeuwen zijn talrijk en maken volgens omwonenden veel herrie, verduidelijkt zij. Lexmond heeft haar hoop nu gevestigd op een nog levende spreeuw die donderdagochtend door de dierenambulance bij de vogelopvang is binnengebracht. De uitslag van bloedonderzoek bij deze spreeuw wordt over een week verwacht.

Bron/ciaat: ANP-Vroegevogels

spreeuw (wiki)

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

1 opmerking

  1. Heeft het mogelijk te maken met resonantie-effecten?

    Bijvoorbeeld vanwege 5G tests in de onmiddellijke omgeving (zendmast).
    In het verleden ook opmerkelijke vaststellingen bij dergelijke 5G tests. Zoals Groningen (dolle koeien), Zwitserland: koeien storten zich in de ravijn, Noorwegen; vogels vallen dood uit de lucht.

    Sommige Universiteiten verwijzen naar resonantie-effecten. Resonantie-effecten die meer en meer de ronde doen op Facebook. “Golflengte van dezelfde orde van grootte als de afmetingen van de spreeuwen”.
    Toch opmerkelijk dat tot op heden al of niet vergiftigd niet op te sporen is, is er nog steeds geen definitief besluit daarover bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *