woensdag 12 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Sperwer vliegt zorgcentrum binnen op jacht naar Turkse tortel

Sperwer vliegt zorgcentrum binnen op jacht naar Turkse tortel

Een roofvogel vloog woensdagochtend het zorgcentrum Dongeraheem in Dokkum binnen op zoek naar een Turkse tortel. De duif was waarschijnlijk ontdekt door de roofvogel omdat de duif al sinds maandag in een lichtkoepel zat van Dongeraheem.

„Ik schrok me wild. Ik zat in het kantoor toen er ineens een vogel over m’n hoofd vloog”, zegt medewerkster Katrina Zijlstra van het zorgcentrum. Zij dacht eerst dat het om de duif ging, maar het bleek een sperwer te zijn.

Zijlstra: „de roofvogel vloog in het rond en knalde daarna tegen een raam aan.” Johannes Scheepstra, de huisschilder van het zorgcentrum, wist de roofvogel, die tegen het raam aan zat, met zijn handen te vangen.

De Turkse tortel werd gevangen met een schepnet. Vogelasiel De Fûgelpits kwam na een belletje langs en onderzocht de vogels op verwondingen, maar zowel de sperwer als de Turkse tortel bleek gezond en werd daarom weer vrijgelaten.

Bewoners van Dongeraheem hadden eerder deze week al voer en water neergezet in de hoop dat de duif naar beneden zou komen en weg zou vliegen. De medewerkster van het zorgcentrum had vanochtend zelfs de hoofdingang opengezet. Zo wist de sperwer dus naar binnen te vliegen.

bron:LC.nl

Het vrouwtje van de sperwer

 

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *