woensdag 27 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De partij gelooft niet dat de methode van jagen, het afschot, de oplossing is voor de overpopulatie. Een deel van de jacht vindt plaats op het gebied van het recreatieschap Hitland.
In de antwoorden op schriftelijke vragen stelt de gemeente Zuidplas dat afschot de enige effectieve methode is. Serena Rodenburg deelt die mening niet “er zijn heel veel methoden zoals bijvoorbeeld eieren in olie dopen en ik geloof niet dat uitgebreid getest is. We hebben een dierenwelzijnnota en daar moet de gemeente zich aan houden”.
Raadslid Jan Baas stoort zich aan hoe men de handhaving op Hitland afwimpelt :”als het gaat om dierenwelzijn telt het niet meer als het plaats vindt op recreatieschap Hitland. Ik vind dit dat dierenwelzijn overal moet tellen binnen de gemeentegrens van Zuidplas!”
Plezierjacht.
Rodenburg vult Baas aan :”ik krijg het idee dat er plezierjacht plaats vindt en ik twijfel of er ook alleen ganzen worden geschoten. Meerdere zaterdagen achter elkaar heeft Jan de jagers gezien op de weilanden bij Hitland. Daarom hebben we deze antwoorden op de agenda laten zetten van de volgende gemeenteraad”

bron: gouweijsselnieuws.nl

Grauwe gans

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

2 opmerkingen

 1. Eieren in olie dopen, heeft dit dan ook niet te maken met dierenwelzijn?

  Het probleem is dat door de jaren heen, alles met natuur te maken hebben, als persoonlijk eigendom worden beschouwd. Er worden meermaals geen onderscheid meer gemaakt tussen dieren-vogels in de natuur en dieren-vogels in gevangenschap.

 2. Het broeden van eieren ? Vergt meer van een dier ? Dan men als SP denkt,
  Een vogel die 21 dagen of nog langer gebroed heeft is lichamelijk een uitputtingsslag.
  Welk oplossing ? Heeft de SP nog meer achter de hand .Of ? J Elsen.
  Het gaat altijd ten koste van iets? Of van de dieren ? Of van de boeren? Of van de soorten die niet zo massaal zijn.omdat de grote populaties ,de kleinere verdringen.
  Dus laat maar horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *