woensdag 12 augustus 2020
Homepage | uitheemse vogels | Sliedrechtse papegaaien die vliegen door de straten hebben duizenden fans

Sliedrechtse papegaaien die vliegen door de straten hebben duizenden fans

Eke ochtend laat Dirk-Jan van der Steen zijn papegaaien vrij in de Sliedrechtse straten. Ze worden daarna overal gespot: van de Biesbosch tot Gorinchem. Vogelman Dirk-Jan heeft inmiddels meer dan 50 duizend volgers op Facebook. “Laatst kwamen mensen uit Tsjechië naar Sliedrecht gereden om de vogels te zien.”

De filmpjes die Dirk-Jan van zijn vogels maakt, zijn populair in binnen- en buitenland. “Mensen zijn vooral verbaasd dat de vogels steeds terugkomen vliegen”, lacht de Sliedrechter.

Hij is niet bang dat ze niet terugkomen, want dat is tot op heden nog niet gebeurd. Dat komt door de training en omdat Sliedrecht inmiddels echt hun territorium is.

Lokale vogels
“Als ik nieuwe vogels heb, is dat soms nog wel eens lastig met de lokale vogels zoals de kauwen.” Maar als ze zich ‘ingevochten hebben’, horen ze er gewoon bij. De vogels zijn de passie van Dirk-Jan. Hij houdt van zijn vogels en kan er van genieten als ze uitrusten op een lantaarnpaal of op de goot van een huis.

In de buurt zijn ze inmiddels wel gewend aan de tropische vogels. Een buurtbewoner maakt zelfs prachtige foto’s van de papegaaien met een telelens. Een paar schilders die in de buurt aan het werk zijn, kijken hun ogen uit. “Dat wilde vogels ook weer terugkomen. Ik vind het prachtig!”, lacht de schilder.

De vogelzaak van Dirk-Jan in Sliedrecht zit sinds jaar en dag in de Rembrandtlaan. Maar ze zijn inmiddels uit hun jasje gegroeid. Deze maand opent Dirk-Jan een nieuwe grotere zaak in Sliedrecht en ja, ook daar mogen de vogels vrij vliegen.

bron:rijnmond.nl/Esther Schlakwijk

Bekijk ook

Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Door de bosbranden begin dit jaar in Australië zijn zeker drie miljard dieren omgekomen of ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *