zaterdag 14 december 2019
Homepage | overige | Slangenarend vaker in ons land

Slangenarend vaker in ons land

In de zomermaanden kun je in Nederland steeds vaker de slangenarend tegenkomen. Wat is dat eigenlijk voor een vogel en wat is zijn toekomst in Nederland?

De slangenarend is een vrij grote arend met een flinke, uilachtige kop en grote gele ogen. Zoals zijn naam doet vermoeden is hij gek op slangen. Vanaf een grote hoogte van wel 500 meter zweeft hij met z’n kop naar beneden op zoek naar een prooi. En net als een torenvalk kan deze arend ‘bidden’. In Nederland staan de ring- en gladde slang op het menu. Ook adders, hazelwormen en andere hagedissen worden gevangen.

In Europa broedt de slangenarend onder andere in Zuid-Frankrijk en Spanje. Jonge slangenarenden zwerven gedurende de zomer over heel Europa. Tot het midden van de jaren ’90 was deze vogel maar zeer zelden in Nederland te zien, maar sinds die tijd bezoeken ze ons land steeds vaker. Deze zomer wordt er regelmatig een slangenarend gezien op het Dwingelderveld.

De grote vraag is of de slangenarend ooit in Nederland zal gaan broeden. Gezien de hoeveelheid slangen en reptielen zou dat zomaar kunnen.

bron:Vroegevogels
foto:Orchi commons.wikimedia

slangenarend

Bekijk ook

Wie lijmt er cowboyhoedjes op de duiven van Las Vegas?

Ongeveer een week geleden vielen ze een bewoner van Las Vegas voor het eerst op: ...

1 opmerking

  1. We hebben in Nederland een vrij grote slangenkuil,hj zal hier dus prima kunnen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *