zondag 9 augustus 2020
Homepage | wetenswaardigheden | Slang sluipt volière binnen en eet vogel op

Slang sluipt volière binnen en eet vogel op

Een korenslang (ongeveer 1 mter lang) is gisteren binnengedrongen in de volière van Marnix Maenhout (60) langs de Eernegemsestraat in Westkerke. Daar at het dier een broedende distelvink én vijf eitjes op.

Marnix Maenhout (60) schrok zich een bult toen hij gisterenavond rond kwart voor zeven thuiskwam. “In plaats van een broedende distelvink en vijf eitjes, trof ik een korenslang aan in mijn volière”, zegt de vogelliefhebber. Het gaat om een korenslang van een meter. “Je ziet de verdikkingen in haar lichaam. Dat wijst erop dat ze het vogeltje en de eitjes heeft opgegeten. Normaal zouden de eitjes maandag of dinsdag uitkomen. Het waren kruisingen tussen een distelvink en een parkiet”, zucht Marnix.

Zijn distelvink was 100 euro waard. “En zo’n kleintje verkoop je makkelijk voor 50 euro.” Marnix belde de brandweer en die kwam het dier ophalen om het naar het vogelopvangcentrum in Oostende te brengen. “Die slang moet via het dak van mijn tuinhuis, waar mijn vogels zitten, binnengekropen zijn. Daarna is ze de volière kunnen binnendringen.” Waar de slang precies vandaan komt, is niet duidelijk. “Ik zal wel klacht indienen tegen onbekenden.”

bron en foto: hlm.be

Het lege nestje
Het lege nestje

Bekijk ook

Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Door de bosbranden begin dit jaar in Australië zijn zeker drie miljard dieren omgekomen of ...

2 opmerkingen

  1. een kruising van een putter en een parkiet bestaat niet

  2. Een kruising tussen een distelvink en een parkiet??? Op 1 april moeten we nog een tijdje wachten vrees ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *