woensdag 13 november 2019
Homepage | uitheemse vogels | Skelet dode vogel brengt naar verwachting tenminste € 350.000 op.

Skelet dode vogel brengt naar verwachting tenminste € 350.000 op.

Een bijna-compleet skelet van een Dodo-vogel gaat volgende week onder de hamer in Groot-Brittannië. Het is voor het eerst in honderd jaar dat er weer een exemplaar van het uitgestorven dier te koop is.
Dat meldt The Mirror. Taxateurs verwachten dat de Dodo omgerekend tussen de 350.000 en 585.000 euro op zal brengen.

Het skelet is voor 95 procent compleet en samengesteld door een man die begon met het verzamelen van de botjes in de jaren 70. Hij kocht de resten van prive-collecties en veilingen.

Het dier gaat op 22 november onder de hamer in het Britse Billingshurst. Een kans die zich volgens natuurhistoricus Errol Fuller niet snel weer voor zal doen.

Zeevaarders
De dodo werd in 1598 ontdekt door Nederlandse zeevaarders op het eiland Mauritius, maar was 70 jaar later alweer uitgestorven. Het dier werd ongeveer een meter hoog kan ondanks zijn verwantschap aan de duif niet vliegen. Dodo’s werden polulair door hun beschrijving in het boek Alice in Wonderland in 1865.

De regering van Mauritius heeft sindsdien de export van dodo-botten verboden en veilingmeesters verwachten daarom niet dat er nog een skelet op de markt zal komen.

bron: NU.nl

dodo

Bekijk ook

Oorzaak van koolmezensterfte

Waarschijnlijk is de koolmezensterfte in de stad niet het gevolg is van de bestrijding van ...

1 opmerking

  1. Over 150 jaar verkopen we de skeletten van de Holterberg DODO. Deze korhoenders zijn nu al net zo bekend ,nu alleen de kostprijs terug halen
    200.000 per stuk.
    Zweden lacht zich de ballen uit de broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *