zaterdag 14 december 2019
Homepage | regelgeving | Schreeuwende pauwen betrappen? Niet in Boekel !

Schreeuwende pauwen betrappen? Niet in Boekel !

Boekelse ambtenaren en boa’s hebben in het verleden in de Boekelse Tuinstraat in alle vroegte gepost om de schreeuwende pauwen van Frans van Dongen in alle vroegte te betrappen. Dat heeft nooit iets opgeleverd: de twee dieren zaten steeds keurig in hun hok.

Deze week gelastte het college de eigenaar de twee pauwen van elf uur ’s avonds tot half acht ’s morgens in een verduisterd hok op te sluiten omdat ze buren uit hun slaap zouden houden. De buurman van de eigenaar wil desgevraagd geen commentaar geven. De eigenaar zegt: ,,Ik kan mijn pauwen niet het zwijgen opleggen. Ik kan hooguit proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.”

De strijd om de pauwen duurt volgens de eigenaar al jaren. In het verleden verrichtten agenten en boa’s zelfs een buurtonderzoek om de grootte van het probleem te peilen. Toen bleek dat er maar één familie overlast had. De overigen komen volgens eigenaar Van Dongen regelmatig met hun kleinkinderen naar de diertjes, schapen, lammeren, kippen en pauwen, kijken.

bron: bd.nl
foto: eerder geplaatst

Het hennetje van de pauw

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

2 opmerkingen

 1. Moeilijk ,als je in de bouw woont om dit soort dieren te houden ,de een vind ze mooi ? De ander ervaart het als overlast.
  Is net als met honden ,de een stoort zich aan het blaffen de hele dag ,de ander ,meestal de eigenaar? Niet!
  En katten iedem dito,zij vinden dat deze buiten moeten kunnen lopen ? Daar waar ze buiten lopen is het overlast.
  En een haan die kraait ? De kippen houders vinden het mooi ,de buren niet.
  Maar wat is wijheid in dit geval? Een goed gesprek ? Dit kan soms iets oplossen,maar vaak ook niet,daarom is het opsluiten van deze dieren soms een oplossing? Maar moet je jezelf afvragen of dat voor deze dieren de oplossing is.En het niet verstandiger om misschien iets andere dieren te nemen,een voliere met vogels die niet schreeuwen maar een beperkt geluid hebben,zijn er voldoende van ,of een vijver met vissen of natuur.
  Ja met zijn allen op een paar honderd meter vraagt aanpassingen, van een ieder.

 2. Toch wel opmerkelijk:
  Positieflijst, of beter gezegd huisdierenlijst, kan/kunnen niet. Houden/kweken van dieren/vogels mits aanpassingen is men tegen. Maar men vraagt met zijn allen wel aanpassingen van een ieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *