dinsdag 25 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Scholieren maken 18 vogelhuisjes voor golfclub

Scholieren maken 18 vogelhuisjes voor golfclub

Capelle – De golfbaan aan de ’s Gravenweg heeft buiten de golfers veel plaats voor vogels en ander klein wild. ’s Avonds, als de mens verdwenen is, nemen zij weer bezit van het Eldorado. Er leven echter ook beesten die zich tegoed doen aan het gras van de greens, de plek op de baan waar de vlag staat. Deze greens worden met veel zorg behandeld. Hier ligt het allermooiste gras. Juist daarvan smullen de engerlingen, rupsjes die later rozenkever, junikever of meikever worden.

“Gelukkig zijn ze een feestmaal voor de spreeuwen”, zei Sander Elzerman, lid van Natuurvereniging IJsselmonde. Sander was door de club uitgenodigd om over de vogels op de baan te vertellen en te beraden over hun behuizing. Maar wie kan de besproken vogelhuisjes maken?

Het Vak College Hillegersberg bracht uitkomst. Leerlingen van klas 1 en 2, in de leeftijd van 12 tot 14 jaar, geïnspireerd door hun leraar Edgar Riegman, hebben in totaal 18 vogelhuisjes gemaakt. Allen kregen een theorie-opdracht over tuinvogels in Nederland, waarbij zij een plaatje van de vogel met zijn naam, nestkast en een bouwtekening van de nestkast moesten opzoeken op internet. De leerlingen uit klas 1 hebben het vogelhuis in de vorm van een bouwpakket gehad, die zij samen met een medeleerling in elkaar hebben getimmerd. Vorige week zijn de leerlingen en de docenten op de golfclub geweest voor een golfles en een bezoek aan het clubhuis.

bron en foto: vapelle.ijsselenlekstreek.nl

Bekijk ook

Verstoten moedervogels echt jongen die naar mens ruiken?

Vogeltjes die uit het nest zijn gevallen, moet je nooit oppakken. Want, zo gaat het ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *