woensdag 17 juli 2019
Homepage | overige | Schijf van vijf voor stadsvogels

Schijf van vijf voor stadsvogels

Het voeren van duiven en eenden is slecht voor de gezondheid van de beestjes. De Animal Life Foundation heeft daarom een dierenschijf van vijf bedacht.
Het voedsel dat eenden, duiven en ganzen gewoonlijk van mensen krijgen, zoals brood en patat, bevat niet de juiste voedingsstoffen. Door stadsdieren te voeren worden ze ook te lui om zelf hun voedsel te zoeken, zegt de dierenbelangenvereniging.
Te weinig beweging
De dieren bewegen door het voeren te weinig, ze worden te zwaar en hebben een minder gevarieerd dieet, waardoor hun weerstand afneemt. Op etensresten komen ook andere dieren af, zoals ratten.
Gezonde vogels
Om gezond te blijven, moeten stadsdieren het voedsel eten dat bij ze past, zoals groenvoer (voor eenden), gras (voor ganzen), zaden (voor duiven), insecten (meeuwen, merels) en vis (reigers, meeuwen). Vaak kunnen dieren zelf passend voedsel vinden en is het niet nodig ze te voeren.
Minder en anders
Voeren mag wel van de belangenvereniging, maar minder en anders. De Animal Life Foundation heeft een schijf van vijf bedacht, waar mensen zich aan zouden moeten houden.

bron: rijnmond.nl
foto: zie eerder bericht

Rock_Pigeon_Columba_livia

Bekijk ook

Kaketoe verwijdert anti vogelpinnen en gooit ze weg (met video)

Met deze Kaketoe moet je dus blijkbaar geen geintjes maken. Deze gaat nestelen waar ze ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *