zondag 31 mei 2020
Homepage | vogelverenigingen | Samen aan de slag voor het opvangen van duiven

Samen aan de slag voor het opvangen van duiven

Nu het seizoen begonnen is, komen ook de meldingen van opgevangen duiven weer binnen. Niet alleen van collega-duivenliefhebbers maar ook van mensen die geen duiven hebben. Vaak lukt het om de eigenaar te vinden, maar in een aantal gevallen kan de melder de eigenaar niet bereiken of kan hij het ringnummer niet lezen. Wij raden telefonisch in eerste instantie aan om te wachten of de duif vanzelf vertrekt. Blijft de duif rond het huis of komt hij steeds terug dan weet de opvanger vaak niet wat hij met de duif moet doen. In dat geval zoeken wij een vereniging (of liefhebber) in de buurt die de duif kan ophalen en geven wij zijn/haar telefoonnummer door aan de melder.

Verantwoordelijkheid tonen voor positief imago van de sport
Wij zouden het heel fijn vinden als u dan ook deze persoon helpt. Door hem of haar advies te geven en eventueel de duif op te halen. Deze heeft dan onderdak en goede verzorging tot de eigenaar gevonden is. De opvanger heeft dan geen zorg meer over de duif en de eigenaar kan met u naar een passende oplossing zoeken. Als per vereniging één iemand dit coördineert, kunnen wij als ervoor zorgen dat mensen buiten de sport niet de verantwoordelijkheid voor andermans dier hoeven te nemen en dragen wij onze sport en hobby op een positieve manier uit.

bron: NPOduivensport (Opdehoogte)

 

Bekijk ook

BELANGRIJKE AANVULLING CORONA EN DE NBVV

De regels rond wat wel en niet mag zijn kennelijk onduidelijk. De bond legt dat ...

1 opmerking

  1. De eigenaar vinden is niet zo moeilijk, maar dan de praktijk :te ver,geen vervoer,ben hem al lang kwijt,laat op afstand maar los,komt uit mijn beste koppel wil het eigendomsbewijs wel opsturen,kom hem zo gauw mogelijk op halen,verkocht of weggegeven.Laat ik die andere antwoorden maar niet noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *