woensdag 8 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Rotterdam Airport verliest rechtszaak over vogeljacht

Rotterdam Airport verliest rechtszaak over vogeljacht

Rotterdam – Rotterdam Airport moet genoegen nemen met de beperkingen bij het verjagen en doden van beschermde vogels op en rond de luchthaven. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

De directie van de luchthaven ging bij de Raad van State in hoger beroep vanwege een verleende ontheffing voor de vogeljacht. De provincie Zuid-Holland had met die nieuwe ontheffing van de Flora- en Faunawet wel het doden en verjagen van beschermde vogels toegestaan, maar de middelen daarvoor beperkt.

Volgens de provincie mogen de woestijnbuizerd, enkele valksoorten en vangkooien niet meer worden ingezet door de luchthaven, omdat dit in strijd is met de Flora- en Faunawet. De provincie had zich dat eerder niet gerealiseerd.

De luchthaven deed onder meer een beroep op de Europese Vogelrichtlijn om zijn gelijk te halen. Maar de Raad heeft geoordeeld dat de luchthaven die regeling verkeerd heeft uitgelegd. De inzet van onder meer de woestijnbuizerd, die volgens de luchthaven een effectief middel is, blijft daarom verboden.

bron: hvhonline

download

Bekijk ook

Een mierenbad? nee dank u, maar de gaaien wel ! (video)

“Blijkbaar zoeken gaaien soms mieren op om hun veren met mierenzuur in te laten smeren ...

1 opmerking

  1. De partij voor de dieren,zal zeggen,gewoon sluiten, moet je maar zelf leren vliegen .
    De Dierenbescherming geeft waarschijnlijk ook aan dat je maar moet gaan fietsen.en groen links?? Maak er maar een tweede Oostvaardersplassen van.krijgt de natuur weer ruimte,
    En de PvdA,zal er vragen over stellen
    Over de vogels die uit deze natuur wordt geroofd,en ook nog gedood,
    En Eduard Opperman ,onze onbezoldigd inspecteur?? Zal zeggen ik heb wel gelijk,vogels worden poten gebroken en vleugels,en gedood door de vogel vangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *