donderdag 12 december 2019
Homepage | inheemse vogels | ROOFVOGEL NIEUW WAPEN TEGEN DRONES

ROOFVOGEL NIEUW WAPEN TEGEN DRONES

De inzet van roofvogels om drones te onderscheppen lijkt een kwestie van tijd. Arenden worden getraind om de vliegende toestellen, vaak uitgerust met camera, als prooi te zien. Ze grijpen ze uit het luchtruim en vliegen ermee naar een rustige plek op de grond.

“De eerste roofvogels zijn nu geslaagd voor hun examen en mogen worden ingezet”, zegt Dennis Janus van de politie zondag. De vogels waar de politie nu mee vliegt, zijn van een particuliere organisatie. Van die vogels maakt de politie gebruik tot de eigen vogels zijn opgeleid. “De politie heeft kuikens van de Amerikaanse zeearend aangeschaft. Deze eigen kweek kan vanaf volgende zomer op drones gaan jagen. Ook leidt de politie vogelgeleiders op.”

Incidenten
Criminelen en terroristen kunnen drones bijvoorbeeld gebruiken om de openbare orde te verstoren of ze zelfs gebruiken bij een aanslag. ,,Denk aan evenementen waar veel mensen op afkomen. Ook bij paleizen, officiële ontvangsten en rond vliegvelden zijn drones niet toegestaan.”

Eerder deze maand werd bekend dat er in de eerste helft van 2016 al meer incidenten met recreatieve drones zijn geweest dan in heel vorig jaar. Branchevereniging Darpas schat dat er tussen de 100.000 en 125.000 zijn in Nederland. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) gaat de regels voor recreatieve drones aanscherpen.

Levende Have
De politie gebruikt voor haar werk al honden en paarden. De politie zet speurhonden in om drugs of explosieven op te zoeken en surveillancehonden bij het dagelijks politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel. De politie te paard houdt toezicht op evenementen zoals voetbalwedstrijden en demonstraties. Ook surveilleren de politieruiters op koop- en uitgaansavonden. Politiehonden en politiepaarden worden ook wel Levende Have genoemd en daar zouden dan dus nu politieroofvogels aan worden toegevoegd.

Bron: ANP
foto: politie

drone roofvogel

Bekijk ook

Groene specht verlaat het nest (video)

Jan Ebbenn filmde een groene specht die een jong stimuleert om naar buiten te komen. ...

1 opmerking

  1. Oké schaf ook zo’n roofvogel aan ,de buren hebben ook een drone ,dat wordt lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *