donderdag 16 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Reigers blijven op begraafplaats Naaldwijk

Reigers blijven op begraafplaats Naaldwijk

Aan de bomen op de begraafplaats in Naaldwijk wordt niet getornd. Dat betekent dat de reigers die er nestelen, er gewoon blijven. De vogels die de graven vervuilen, mogen volgens de wet ook niet met stokken worden verjaagd. Dat heeft wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP) in de commissie van dinsdag gezegd in antwoord op vragen van LPF Westland.

De fractie kaartte het probleem op de Naaldwijkse begraafplaats aan. Reigers hebben in de boomtoppen nesten gebouwd. LPF Westland vroeg of de kruinen van de bomen konden worden verwijderd. Daarmee zou de begraafplaats af zijn van de problematiek. Ook heeft de partij gevraagd of de graven die door de vogels zijn vervuild op kosten van de gemeente kunnen worden gereinigd.

Snijders heeft uitgelegd dat het verwijderen van de kruinen te moeilijk is te doen bij de boomsoort waarin de reigers zitten. Bovendien zijn reigers het hele jaar door beschermd. Het betekent dat hun nesten op geen enkele manier mogen worden verstoord. En de vogels mogen ook niet, zoals in het verleden op illegale wijze wel eens is voorgekomen, met stokken worden verjaagd.

De graven worden wel door de gemeente schoongemaakt. Volgens Snijders gebeurt dat standaard een keer per jaar.

bron:hethelewestland.nl

 

Bekijk ook

Hoe klinkt een kneu en vooral ook, hoe ziet hij er uit(met video)

De kneu kneutert, krast en babbelt tevreden voor zich uit en vooral ook door elkaar ...

1 opmerking

  1. Deze uitwerpselen ,zullen terzijnde tijd ?het graniet aantasten ,en wat doet de gemeente dan?
    Onze natuur organistatie doelen schieten steeds vaker de plank mis,het beschermen moet een doel zijn ? Maar niet ten koste van alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *