vrijdag 6 december 2019
Homepage | foto & film | Raaf: slim, slimmer, slimst (video)

Raaf: slim, slimmer, slimst (video)

Raven zijn bijzondere vogels.  Niet door hun kleur, maar ze zijn namelijk hartstikke intelligent. Niet alleen kunnen ze prima voor zichzelf zorgen: ze lossen ook ingewikkelde situaties op om zo bij eten te kunnen komen.
De raaf in het filmpje hieronder werd gespot in Haines, een plaats in Alaska. De vogel liet niet met zich sollen… Een steen op de prullenbak? Dat houdt hem niet tegen.

bron: Youtube

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

2 opmerkingen

  1. Misschien kun je er hier een aantal van in de partij voor de dieren zetten.en in de weidevogels bescherming.en in kritisch fauna beheer.en de dierenbescherming???

  2. R. van Bergen

    Tja natuurlijk is het intelligent, maar de handelingen komen duidelijk voort uit try and error, en daaruit conclusies trekken. Bij mij in de tuin opereren kauwen precies zo. En een ander punt. ik wil de pret echt niet bederven. Is de kauw misschien zelfs wel intelligenter dan de Raaf, hoewel de laatste zeker meer indruk maakt. Immers de Raaf heeft zich niet goed kunnen aanpassen, ondanks zijn intelligentie, aan de overheersing van zijn habitat door de mens. Bij de kauw is het tegendeel het geval, deze weet de zwakheden van de mens goed te benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *