donderdag 20 februari 2020

Bekijk ook

Eerste vogels laten zich weer zien vanwege vroege lente

De lente komt vroeg in de natuur dit jaar. De eerste kieviten zijn alweer terug ...

6 opmerkingen

 1. Altijd prachtig om te zien.de putter of distelvink.die zich steeds vaker te goed doet ? Aan Teunis bloemen ? Berkenzaad en elzen.
  En niet meer aan de distel.waar hij zijn naam aan te danken heeft.
  De naam putter.? Komt van dat men vroeger een waterbakjes met een vingehoedje had , wat deze behendig omhoog takelde om zijn water te drinken.
  Maar is niet meer van deze tijd.
  Overings net als zijn voer niet.van toen

 2. Toch wel een groot contrast met groot aantal putters die tijdens een van de grootste vogelevenementen ( Italie – Reggio Emilia) in beslag, in bewaring, zijn genomen.
  Hopelijk zijn die uit het wild gevangen putters na hun vrijlating in de natuur ook op/bij dergelijke foto’s te bewonderen.

  Is het niet hoog tijd om alleen al vanwege het ethisch aspect vogelhobby zich de vraag te stellen of dergelijke mega vogelevenementen (zoals vogelmarkt Zwolle) nog langer kunnen plaats vinden.
  Want het zijn onder andere dergelijke mega vogelmarkten die hobbymatig vogels in gevangenschap houden/kweken ondermijnen, onder druk zetten, in gevaar brengen.

 3. Geachte Elsen
  Ook u bent waarschijnlijk een van de mensen die heel Europa met Nederland vergelijkt.
  Zwolle en de nederlandese vogelhouders doen er alles aan om deze evenementen zuiver te houden.
  MAAR er zullen altijd mensen zijn die hun belasting biljet niet correct invullen en er zullen ook altijd mensen zijn die een vogel niet goed geringd hebben.
  Maar ik hoor u niet over de vogel houders die putters en goudvinken in allerlei kleuren en soorten kweken .ook de barmsijs komt in allerlei kleuren evenals de sijs.
  Maar mensen als u kijken liever naar de mensen met name in Europa ? Die het niet goed doen?
  Mag ik u erop wijzen dat de Nederlandse vogelhouders allerlei soorten vogels kweken die in de natuur bijna niet meer voorkomen, bv de bali spreeuw door nederland weer uitgezet in Bali ,de Hawaï gans ,door nederlandse kwekers weer in het wild een groeiende populatie..
  Jammer dat u zeer negatief bent over de nederlandse vogelhouders, mensen die hun ziel en zaligheid er in stoppen,
  Over het houden van dieren zou voor u een oplossing kunnen zijn ?om ,u wilt toch heel Europa met nederland vergelijken? Eens een kijkje te nemen in Roemenië of Turkije, of hungary en neem altublieft geen honden mee hierheen of katten ,want die hebben wij hier genoeg.

 4. O en ethiek waar moet ik da bij plaatsen?
  Ik vind ?
  Of ? Het past mij niet?
  Of , ik ben overal op tegen ? Als het om dieren gaat?
  Ik ben veganist ,en julie moeten dat ook zijn?
  Anders kan ik ethiek? Hier niet omschrijven
  Het doet mij denken aan mevr Hertseberger, ik eet geen vlees ,en vind dat niemand dat mag.
  Doet mij denken aan een bewind ? Waar er voor je gedacht word.

 5. “sequestro di uccelli” en voor de recentste informaties voegt er aan toe “Reggio Emilia”.

  Bekijk de verschillende foto’s en filmpjes (You Tube).
  Daarvoor is zelfs kennis van het Italiaans niet nodig.
  Recent:
  November 2017: inbeslagname van 335 vogels, vooral Inlandse vogelsoorten.
  Oktober 2017: inbeslagname van 1200 vogels.
  Voor zover ik weet zijn onder andere Nederland en Italie Lidstaten van de EU, en zijn de EU maatregelen beschermde vogels van kracht. Net zoals maatregelen: dierenwelzijn, gezondheid, transport, vogelgriep, etc.

  PS. Wat de Bali aangaat heb onder andere ik persoonlijk als hobbymatig vogelliefhebber daaraan meegewerkt, net als verschillende andere projecten
  Jammer genoeg is dit nu zo goed als niet meer mogelijk om als hobbymatig vogelliefhebber.
  Wie/wat zin daar-voor/van mede verantwoordelijk.

  Waarom altijd eerst naar een ander kijken, in plaats van eerst naar je zelf te kijken.
  Kijk eerst naar je zelf, neemt zelf initiatieven. Dan pas kan je respect afdwingen,en of komt de vogelhobby in een positiever daglicht te staan.

  Dus als ik het goed begrijp:
  Als een ander het kanaal inrijd, dan rijd U ook in dat kanaal.

 6. Geachte lonchura

  Met alleen allerlei keuren te kweken heeft alles wat met avicultuur te maken hebben geen toekomst, zelfs vogeltentoonstellingen niet.
  Het is de basis van vogelhobby/vogeltentoonstelling die het belangrijkste is. Namelijk vogels houden/kweken die genetisch het uiterlijk zichtbare van soortgenoten in de natuur zo dicht mogelijk benaderen. De zogenaamde “zuivere” wildvorm/wildkleur, en als het mogelijk is, liefst van al nieuwe kweeklijnen/bloedlijnen (nieuw bloed).

  Dergelijke mega vogelevenementen zoals vogelmarkt Zwolle zijn vooral belangrijk vanwege het financiéle, de eigen portemonnees.
  Trouwens wat is de totale financiéle omzet bij dergelijke vogelmarkten, en wat is de totale winst voor de organisatie, en wat gebeurd er met die winst.
  Toch wel merkwaardig dat daarover niets, of bijna niets van hoort.
  Na al die heisa in Italie is onder andere het gepubliceerd.
  Totale omzet: ongeveer 3000000 Euro
  Waarde inbeslaggenomen vogels: ongeveer 50000 Euro
  Deel van de winst organisatie gaat naar goede doelen.
  Aantal vogels in de verkoop: ongeveer 23000
  Aantal bezoekers: meer dan 15000, sommigen hebben het over 30000, en waarvan meer dan de helft buitenlanders. Sommigen beweren zelfs van twee derden, ook Nederlanders.
  Bij de fraudeurs ook buitenlanders (Nederlanders?).
  Ook langs de openbare wegen is er, werd er gecontroleerd. Want alles met dierenwelzijn te maken hebben hebben binnen de EU prioriteit. Die controles gebeuren via een bepaalde code, en die ga ik hier niet vermelden.
  Eerst EU Lidstaat die aan de beurt kwam was/is Italie, onder andere vanwege vogelgriep. Italie beschikt over extra vogelgriepmaatregelen die ervoor zorgen dat vogelevenementen voor niet pluimvee toch kunnen doorgaan. Maar daarvoor bestaan extra maatregelen, zoals een speciaal transportformulier

  Vogelmarkt Zwolle.
  Zijn het alleen maar Nederlanders die vogels verkopen, en of aankopen?
  En hoeveel van hen worden door de organisatie op naam gecontroleerd?
  Nochtans verplichte registratie van al wie binnen de verkoop ruimte aanwezig zijn voor de officiéle start van de vogelverkoop (e tickets zijn niet op naam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *