vrijdag 6 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Professionele vogelvanger ingeschakeld om ‘terrorkauw’ in Ulvenhout te stoppen

Professionele vogelvanger ingeschakeld om ‘terrorkauw’ in Ulvenhout te stoppen

ULVENHOUT – Er is een professionele vogelvanger ingeschakeld om de zogenoemde ‘terrorkauw’ in Ulvenhout te stoppen. Het dorp wordt al een tijd geplaagd door deze overactieve vogel die kinderen van de basisscholen De Klokkebei en De Rosmolen heeft aangevallen. Kees Kooijman is de man die de vogel moet gaan vangen. Zijn bedrijf heeft vier vangkooien in de buurt van de twee basisscholen geplaatst. Iedere ochtend wordt gekeken of het beestje erin zit. De kauw is al een aantal weken actief. De laatste weken hield hij zich rustig, maar vorige week liet hij zich toch weer zien. Opnieuw viel hij schoolkinderen aan en pikte ze op hun hoofd, soms tot bloedens toe. Kooijman heeft zelf de vogel nog niet gezien. ‘Ik vraag me ook af of het echt om één vogel gaat. Het kan ook een paartje zijn of groep actieve kauwen. We hebben hem dit weekend in ieder geval nog niet gezien.’ Dat kan er ook mee te maken hebben dat de situatie in het weekend een stuk rustiger is dan in door de week. Er zijn dan veel meer kinderen aanwezig die allemaal bezig zijn met de kauw, naar hem zoeken en roepen. Als de terrorkauw is gevangen gaat het beestje naar Zundert. Medewerkers van het Vogel Revalidatie Centrum hebben daar al vast een al een kooitje voor hem vrijgemaakt. Er is een professionele vogelvanger ingeschakeld om de zogenoemde terrorkauw in Ulvenhout te stoppen. Het dorp wordt al een tijd geplaagd door een overactieve kauw die kinderen van de basisscholen De Klokkebei en De Rosmolen heeft aangevallen. Kees Kooijman is de man die de vogel moet gaan vangen. Zijn bedrijf heeft vier vangkooien in de buurt van de twee bassischolen geplaatst. Iedere ochtend kijken ze of het beestje er in zit. De kauw is al een aantal weken actief. De laatste weken hield hij zich rustig, maar vorige week liet hij zich toch weer zien. Opnieuw viel hij schoolkinderen aan en pikte ze op hun hoofd, soms tot bloedens toe. Kooijman heeft zelf de vogel nog niet gezien. ‘Ik vraag me ook af of het echt om één vogel gaat. Het kan ook een paartje zijn of groep actieve kauwen. We hebben hem dit weekend in ieder geval nog niet gezien.’ Dat kan er ook mee te maken hebben dat de situatie in het weekend een stuk rustiger is dan in door de week. Er zijn dan veel meer kinderen aanwezig die allemaal bezig zijn met de kauw, naar hem zoeken en roepen. Als de terrorkauw is gevangen gaat het beestje naar Zundert. Medewerkers van het Vogel Revalidatie Centrum hebben daar al vast een al een kooitje voor hem vrijgemaakt. Er is een professionele vogelvanger ingeschakeld om de zogenoemde terrorkauw in Ulvenhout te stoppen. Het dorp wordt al een tijd geplaagd door een overactieve kauw die kinderen van de basisscholen De Klokkebei en De Rosmolen aanvalt.

De kauw is al een aantal weken actief. De laatste weken hield hij zich even rustig, maar vorige week liet hij zich toch weer zien. Opnieuw viel hij schoolkinderen aan en pikten hen op hun hoofd, soms tot bloedens toe.

Nog niet gezien

Kooijman heeft de vogel zelf nog niet gezien. “Ik vraag me ook af of het echt om één vogel gaat. Het kan ook een paartje zijn dat in de buurt nestelt of een groep actieve kauwen. We hebben hem dit weekend in ieder geval nog niet gezien.” Dat hij hem nog niet heeft gezien, kan ook komen door rustige de situatie in het weekend. Doordeweeks zijn er veel meer kinderen aanwezig die allemaal bezig zijn met de kauw, hem zoeken en roepen.

bron:omroepbrabant
foto: zie eerder bericht

Vriendelijk is anders
Vriendelijk is anders

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *