zondag 9 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | PROEF MET GANZEN VERJAGEN MISLUKT

PROEF MET GANZEN VERJAGEN MISLUKT

Een experiment om ganzen op boerenakkers te laten verjagen door vrijwilligers, is mislukt. Voor de proef van de provincie Zuid-Holland, de Dierenbescherming en boerenorganisatie LTO meldden zich te weinig vrijwilligers aan, aldus de Dierenbescherming woensdag.
Alternatief
De proef zou plaatshebben in de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard. De Dierenbescherming was enthousiast over het “diervriendelijke alternatief voor het afschieten van vele honderden ganzen”.
“Maar op onze oproep voor vrijwilligers kwamen maar vijf aanmeldingen. Aangezien je de vogels wekenlang elke dag moet verjagen, was dat aantal te weinig om effectief te zijn”, zegt Carmen Silos van de dierenorganisatie.
Afgelegen
Silos denkt dat de Hoeksche Waard te afgelegen is om voldoende deelnemers te krijgen. “We doen graag mee aan een nieuw experiment volgend jaar in een wat dichterbevolkt gebied.”
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, die de jagers levert voor het afschieten van ganzen, spreekt van “een flop”. Een plaatselijke jager was de enige die 48 keer kwam opdagen om ganzen te laten schrikken, aldus de vereniging. “Andere vrijwilligers vonden het “te ver” en “te vroeg”.”

Bron: ANP/Vroegevogels

Grauwe gans

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

4 opmerkingen

 1. Snap ik niet helemaal,men heeft genoeg mensen om bij iedere evenement of waar iets met dieren te doen is te protesteren ,kijk maar eens bij de Oostvaardersplassen of een paardemarkt of op een vogelbeurs.
  Kan men eindelijk wat nuttigs doen?
  Komt men niet .
  Worden ze afgeschoten schreeuwt men weer van de daken.
  Ja ,zo kun je wel protesteren ,waren natuurlijk geen camera’s, anders was stichting aap wel gekomen.
  Uitheemse dieren he?
  O valt niets aan te verdienen,ia dan heb je pech.
  Word het toch afschieten, zou jammer zijn ,maar een gemiste kans voor onze dieren partij

 2. Ja de jagers worden vaak afgeschilderd als dier onvriendelijk,hier blijkt ook maar eens weer dat er veel stemmingmakerij is bij bepaalde partijen

 3. tja, de jagers zullen NOOIT toegeven dat schieten geen zin heeft , want dan zijn ze hun hobby kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *