vrijdag 3 april 2020
Homepage | natuurbescherming | Prins Laurent (België) leest vogelliefhebbers de les: “Een vogel hoort niet in een kooi”

Prins Laurent (België) leest vogelliefhebbers de les: “Een vogel hoort niet in een kooi”

SINT-NIKLAAS – Prins Laurent was in Sint-Niklaas eregast bij de start van het nationaal kampioenschap van vogelliefhebbers, maar hij had niet de boodschap die zijn gastheren verwachtten. “Zelf heb ik thuis geen vogels. Een vogel hoort niet in een kooi”, zei de prins kordaat tijdens de rondgang tussen de duizenden kooitjes met vogels, terwijl de liefhebbers even bleekjes wegtrokken.
“Een vogel moet vrijuit kunnen vliegen in de natuur.” Die zat. Toch bleef prins Laurent meer dan een uur met veel interesse de vogels bekijken. Hij toonde zich een kenner en haalde zelfs zijn smartphone boven om de liefhebbers gepassioneerd een filmpje van een paradijsvogel te tonen.

Ondanks zijn afkeer voor kooien liet de prins zich door de Algemene Ornithologische Bond van België overhalen om erelid te worden.
bron en foto: nieuwsblad.be/GVH

Prins Laurent nam veel foto’s van vogels in kooien
Prins Laurent nam veel foto’s van vogels in kooien

Bekijk ook

Vogelsterfte tegengaan door speciale raambestickering

Jaarlijks vliegen zich tientallen vogels dood tegen de grote reflecterende ramen van het Huygensgebouw. Onderzoekers ...

3 opmerkingen

  1. Natuurlijk mag hij zich uiten en mening hebben,maar de bescherming en het in stand houden gebeurt bij de kwekers

  2. Vreemde vogel zit zelf zeker in een gouden kooi.

  3. verschueren frans

    Als de AOB zichzelf belachelijk maakt om voor zo’n niksnut plat op de buik tegaan en hem een erelid maakt zegt dat veel over het bestuur zelf. Hopelijk zijn de leden een stuk slimmer en zeggen ze zelf hun lidmaatschap op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *