zaterdag 20 juli 2019
Homepage | vogelverenigingen | Prijsduif Armando voor 1,2 miljoen euro geveild

Prijsduif Armando voor 1,2 miljoen euro geveild

INGELMUNSTER – In de West-Vlaamse plaats Ingelmunster is de prijsduif Armando voor 1,2 miljoen euro geveild. De prijsduif van vader en zoon Joël en Dieter Verschoot werd daarmee de duurste Vlaamse duif ooit.
Armando bracht afgelopen weken door in een extreem beveiligde til, zodat de uitzonderlijke duif niets zou kunnen overkomen. De nieuwe koper haalt de beste langeafstandsduif binnen die België ooit gehad heeft. De duif heeft een indrukwekkend palmares.
Armando bracht afgelopen weken door in een extreem beveiligde til, zodat de uitzonderlijke duif niets zou kunnen overkomen. De nieuwe koper haalt de beste langeafstandsduif binnen die België ooit gehad heeft. De duif heeft een indrukwekkend palmares.

In totaal werden er 178 duiven van Verschoot geveild, die samen een bedrag van meer dan twee miljoen euro opleverden. Dat Armando het meeste geld zou inbrengen, was al verwacht. Hij is een van de meest succesvolle langeafstandsduiven die België ooit heeft gekend. De verkoop betekent wel het einde van zijn carrière.
Joël en Dieter Verschoot zijn niet van plan om te rentenieren van dat geld. „Wij gaan door”, klinkt het enthousiast. „We hebben nog veel andere duiven die we aan het klaarstomen zijn. Het is zeker onze bedoeling om te blijven meespelen aan de absolute top”, zo laten zij weten aan Het Nieuwsblad.
De Chinese koper zal de duif ongetwijfeld inzetten om nieuwe kampioenen te kweken. „Hem nog laten vliegen is een te groot risico”, legt Nikolaas Gyselbrecht van PIPA uit. De kans is dat Armando in België zal blijven. Commercieel gezien is het interessanter om zijn kinderen en kleinkinderen ook van daaruit te verkopen.

bron: telegraaf

Waarde 1,2 miljoen euro

Bekijk ook

Piet Onderdelinden plotseling is overleden.

Wij ontvingen dit trieste bericht. Gisteravond, dinsdag 16 juli 2019, bereikte ons het bericht dat ...

2 opmerkingen

 1. Het is te hopen dat men hier geen sperwer of iets heeft in china?
  Nee het kopen van een vogel van 1.2 miljoen geeft risico’s, maar daar zal deze eihgenaar zich wel niet zo heel druk om maken,
  Nu maar hopen dat er geen pvd daar is? In china,want dan krijg je vragen van? Mag deze duif wel op zoveel vrouwtjes gezet woorden?om te wippen? Kost dit niet teveel energie?schone energie?
  Of vervuilt hij het ook nog eens? Met sperma cellen.
  Ja het houden van dieren ? Ja zal daar wel anders zijn als hier.
  Dat zal een ieder beamen die ooit daar geweest is,
  Als het leeft ? En er zit vlees op? Dan is het eetbaar,
  Nu deel ik deze mening niet

 2. De enige vraag die “echte” hobby beoefenaars zich stellen:
  Wat heeft dit nog te maken met één of andere hobby. Dit is puur commerce, en met alle gevolgen van dien. Onenigheid bij KBDB, een volledige nieuwe samenstelling van de nationale raad van beheer en bestuur.
  Door wie worden die bestuursleden en of mandatarissen verkozen. Door de leden, of eerder door bevriende organisaties-personen.
  De kans is groot dat de grootste Nederlandse vogelbond ook deze weg opgaat, door alle pijlen te richten op commercieel evenementen. En waardoor de achterban nog worden verwaarloosd, 90% van de leden nog meer aan hun lot worden overgelaten, nog meer in de kou staan.

  Hoe zijn destijds sommige hobbyverenigingen ontstaan? Door toenemende ongenoegen achterban-leden bij één of andere hobbyorganisatie-bonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *