zondag 9 augustus 2020
Homepage | regelgeving | Postduivensport op Inventaris Immaterieel Erfgoed

Postduivensport op Inventaris Immaterieel Erfgoed

Sinds gisteren is de postduivensport officieel officieel immaterieel erfgoed. Het staat nu op de ‘Inventaris immaterieel erfgoed’.

De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie gaat hiermee ook de verplichting aan zich bewust en actief in te zetten om haar immaterieel erfgoed levend te houden en toekomst te geven. Er is een erfgoedzorgplan gemaakt. De organisatie heeft een jaar geleden het traject GPS2021 gestart. Dit met het idee dat de duivensport nog lang niet tot de geschiedenis behoort. Door de sport te vernieuwen, is het een traditie die in een nieuw jasje nog een lang leven voor zich heeft. De eerste stappen hierin zijn gezet.

Hub Wetzelaer van de ZLU was ooit de initiatiefnemer voor de aanvraag. De NPO heeft de aanvraag samen met de ZLU ingediend. Het certificaat is ondertekend door NPO-voorzitter Maurice van der Kruk en ZLU-secretaris Hub Wetzelaer.

Bij de ondertekening was Pieter van Rooij, adviseur erfgoedzorg bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aanwezig. Hij heeft het traject tot aan de ondertekening begeleid.

Het tekenen van het certificaat gebeurde zondag 10 december tijdens de Nationale Dagen van de NPO.

bron en foto: NPO

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

2 opmerkingen

  1. Geld dit ook voor de kantine? Waar je het verhaal verteld van je topduif,?? Je weet wel de jouwe is sneller?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *