maandag 20 januari 2020
Homepage | regelgeving | Politie zoekt tips in zaak overleden pelikaan en geroofde eieren

Politie zoekt tips in zaak overleden pelikaan en geroofde eieren

en week na het pelikanen-drama in Artis ontbreekt van de insluipers nog ieder spoor. Tien eieren werden gestolen en een pelikaan brak zijn poot door de inbraak.

Uiteindelijk overleed het dier door de stress. De politie doet nu een oproep over de dode vogels en geroofde eieren. Zij hopen op deze manier achter te komen wie de daders zijn en wat het motief van hen is. Mogelijk zit er een criminele-bende achter de diefstal.

bron:HvNl

Bekijk ook

Vogelasiel: ‘Doorgaan, de boel niet laten instorten’

Vogelhospitaal Naarden was een maand terug hot news toen het asiel de deuren moest sluiten ...

3 opmerkingen

 1. Het is mooi dat men aktie onderneemt,maar waarom doet men dat dan niet bij particulieren als er kangaroes of lamas worden gestolen ,heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid vogels.
  Is net als met opvang dieren als er iets opgevangen word staan alle kranten vol,als dit park uit de eaza word gegooid ,wegens een zeer vreemd beleid lees je er niets over,
  Net als de positief lijst ,als alles verboden word staat stichting aap te bleren hoe goet dat is ,maar als zij de informatie van Wikipedia hebben gehaald ,waar een ieder zonder onderbouwing alles op kan zetten hoor je ze niet.
  De media doet hier volop aan mee

 2. Het antwoordt is heel simpel.
  Omdat er hier geen sprake is van al of niet bedrijfsmatig, van al of niet commerce, wat betreft eigenaar. Dierentuinen/vogelparken worden niet beschouwd als bedrijfsmatig.
  Wat de daders betreft is een andere zaak.

 3. Mogelijk gaat het om drie verdachten.
  Er is ook goed nieuws: de overgebleven vier pelikanen-eieren zijn inmiddels uitgekomen en stellen het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *