zaterdag 30 mei 2020
Homepage | overige | Politie vraagt informatie omtrent vogeldiefstallen

Politie vraagt informatie omtrent vogeldiefstallen

ZUTPHEN – De Zutphense politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over de vogeldiefstal van afgelopen vrijdag.
Eind vorige week werden er vogels gestolen uit een volière aan de Emmerikseweg in Zutphen. Het ging om vier Senegaalse Tortels en 26 Indische Lachduiven. De politie roept via Facebook op om contact op te nemen indien u meer informatie heeft. Ook is de politie opzoek naar verkopers die plotseling dergelijke vogels aanbieden.

Vogeldiefstal is de laatste tijd een stuk populairder. Ook in Eefde verdwenen onlangs enkele zeldzame parkieten. Op Facebook zijn vogelhouders een meldpunt begonnen. Daar worden landelijk alle berichten over vogeldiefstallen verzameld in de hoop dat er zo beter wat aan gedaan kan worden.

Informatie over de zaken in Zutphen en Eefde kunnen doorgegeven worden aan de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

bron: zutphen24.nl
foto: Door Nepenthes – Eigen werk, CC BY-SA 3.0,

De senegaltortel
De senegaltortel

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *