zondag 5 juli 2020
Homepage | overige | Politie in topconditie bij vangen nandoe

Politie in topconditie bij vangen nandoe

ALKMAAR Dat de politie meer doet dan boeven vangen alleen, bleek afgelopen zondagnacht maar weer. Alkmaarse agenten moesten alles uit de kast halen om een nandoe te vangen.
De agenten kregen een melding over een struisvogel, die op de Bergerweg in Alkmaar liep. Ter plaatse troffen ze inderdaad een loopvogel aan, al bleek het om een Zuid-Amerikaanse nandoe te gaan. Het pijlsnelle beest maakte het de agenten behoorlijk lastig door weg te rennen.
Boei
Om de hyperactieve vogel toch te vangen besloten de agenten de nandoe in te sluiten. Het beest gaf zich niet zomaar gewonnen, maar met een reddingsboei wisten ze de nandoe uiteindelijk te vangen. “De nandoe is aangehouden en overgebracht naar het bureau te Alkmaar”, klinkt het trots.

De loopvogel is daar opgesloten in de garage in afwachting van de dierenambulance. Die laatste gaf als tip een sok over de kop van de nandoe te doen. Daardoor kalmeerde het beest. Medewerkers herenigden het beest uiteindelijk met zijn dankbare baasje, die volgens de politie ‘erg verbaasd’ was dat agenten zijn protegé wisten te vangen. Een nandoe kan namelijk zo’n 60 kilometer per uur rennen.

bron: rtvnh
foto:  Nino Barbieri CC BY 2.5, commons.wikimedia

drie jonge nandoes
drie jonge nandoes

 

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *