zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Politie doorzoekt bedrijf vogelfokker in Brabant

Politie doorzoekt bedrijf vogelfokker in Brabant

Oost-Brabant – De politie heeft vandaag (2 juli) in de eenheid Oost-Brabant een bedrijf van een vogelfokker doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek van het Functioneel Parket naar illegale handel in ongeringde beschermde inheemse vogels.

De handel in beschermde inheemse vogels is aan regels gebonden om het roven van beschermde dieren uit de natuur en verspreiding van dierziekten tegen te gaan. Alleen vogels die zijn geboren in gevangenschap krijgen een pootring. Vogels zonder pootring mogen alleen na een medische keuring aan handelaren in het buitenland verkocht worden om verspreiding van dierziekten te voorkomen. Alleen particulieren of bedrijven met een speciale ontheffing mogen ongeringde vogels houden of verhandelen.

De verdachte is een professionele vogelfokker met een ontheffing. De verdenking is dat de verdachte in strijd met de regels tientallen ongeringde vogels heeft doorverkocht aan afnemers zonder ontheffing. Het vermoeden is dat de dieren door de afnemers zijn gebruikt voor de jacht. De vogelhandelaar wordt daarnaast verdacht van valsheid in geschrift. Hij heeft vermoedelijk de illegale verkopen verhuld door een valse administratie bij te houden.
Bij de doorzoeking werden administratie, gegevensdragers en diverse dierengeneesmiddelen in beslag genomen voor nader onderzoek. Er werd niemand aangehouden.

bron:politie.nl

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

1 opmerking

 1. Vogelfokker??
  Voor de jacht?? Bij het horen van een vogelfokker denk ik ,aan het fokken van kanaries ,parkieten ,of papagaaien, of andere kleine vogels.
  Maar géén fokker van fazanten of patrijzen, dit noem ik hoenders,
  Ja het is maar waar je de KLEMTOON legt.
  Als je het over een vogelfokker hebt denk je niet aan iemand die struisvogels fokt.
  Of je moet je kop wel heeeeeel diep in het zand stoppen.
  Sorry verkeerde benaming voor zo iets , zo zet je mensen en fokkers op het verkeerde been.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *