dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | overige | Petitie tegen roofvogelaanvallen overhandigd aan Tweede Kamer

Petitie tegen roofvogelaanvallen overhandigd aan Tweede Kamer

Afgelopen dinsdag was het dan zover, we konden DE petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan het Bestuur van de NPO.

Na bekendmaking van de overhandiging via het ANP kwam de voltallige media in beweging. Radio, TV en kranten pakten dit op met als gevolg in totaal 32 interviews en enkele opnamen. Ons 1e doel is bereikt; we staan op de politieke agenda in Den Haag met voldoende steun vanuit ONS als postduivenliefhebbers.

Het 2e doel was om de NPO in stelling te brengen om partij te worden in dit proces. Ook dit is, door de overhandiging van de petitie, gerealiseerd. Op deze manier kan de NPO de belangen gaan behartigen in politiek Den Haag van ons als ZEER BEZORGDE postduivenliefhebbers.

De volgende stap zal zijn om veel betrokken partijen aan te laten haken. Het is namelijk niet alleen ons probleem maar een probleem van velen. We gaan proberen de groep Weidevogels, Sierduiven, Ibirische Sierduiven, de pluimvee sector, de jagersvereniging en tilduiven in dit proces te betrekken, zodat we kunnen laten zien dat het een veel groter probleem is dan wordt geschetst vanuit onze optiek.

​Dit hebben we al laten zien door een tweetal personen uit te nodigen voor de overhandiging van de petitie. Zij waren danook aanwezig. We gaan dit niet in één jaar oplossen maar willen de dialoog aangaan met belanghebbenden om te bezien of hetgeen wat we vragen ook gerealiseerd kan worden.

Zaterdag 23 juni a.s. verschijnt er een groot artikel in het NRC Handelsblad waar we ook weer de juiste aandacht mee krijgen.

bron:NPO nieuws
foto: Opdehoogte NPO

De delegatie van de NPO bij de Tweede kamer

Bekijk ook

Gele vogel gevonden in Heeze

HEEZE – Zaterdag 19 oktober hebben bewoners aan de Sint Willibrorduslaan in Heeze een gele ...

2 opmerkingen

  1. . begrijp dit
    . Maar kun je wel schudden .de antie dier houders lobbies zijn veel te machtig.
    Zij zullen een ander verhaal maken.dat het allemaal wel mee valt .is de natuur moeten we koesteren net als de wolf.

  2. Dat duivenmelkers de NPO moeten nog in stelling moet brengen zegt genoeg.Denk dat de bedenkers van deze petitie meer eigenbelang hebben dan om de duivensport te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *