vrijdag 28 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Partij voor de Dieren: “Haagse kades moeten nú diervriendelijk worden”

Partij voor de Dieren: “Haagse kades moeten nú diervriendelijk worden”

De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad is boos dat de kades in onze stad nog steeds niet diervriendelijk zijn. De partij wil dat er rustpunten en uitklimmogelijkheden komen bij de kades.

foto 2 klein“Het broedseizoen is net begonnen en opnieuw dreigen jonge vogels te verdrinken bij gebrek aan voorzieningen”, zegt gemeenteraadslid Christine Teunissen. Het stadsbestuur zei eerder hierover in gesprek te zullen gaan met de Dierenbescherming, Haagse Vogelbescherming en het Hoogheemraadschap van Delfland om te kijken hoe groot het probleem is en welke oplossingen daarvoor geboden kunnen worden. “De gemeente heeft tot nu toe nog geen enkele actie ondernomen.” Samen met Hanke Hoogerwerf van het Hoogheemraadschap Delfland voerde Teunissen maandag actie door een reddingsboei uit te gooien bij de Koningskade.

De Dierenambulance krijgt ieder jaar veel meldingen over jonge watervogels die niet zelfstandig op het droge kunnen komen vanwege de steile kades, met name tijdens het broedseizoen. Ook andere diersoorten, zoals egels en katten, kunnen het jaar rond in de problemen komen. Uitklimvoorzieningen of rustpunten kunnen uitputting en verdrinking voorkomen.

bron en foto: denhaagfm.nl

De diervriendelijke Haagse dames
De diervriendelijke Haagse dames

Bekijk ook

MIDDELSTE BONTE SPECHT GEZIEN IN ZUID-HOLLAND(video)

“20 december ontdekte Stef Strik in zijn achtertuin in het Heempark in Alphen aan de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *