zaterdag 30 mei 2020
Homepage | uitheemse vogels | Parkieten gooien met stenen op Amsterdammers.

Parkieten gooien met stenen op Amsterdammers.

Auto’s met butsen, kapotte ramen en geschrokken inwoners omdat ze bijna een steen op zich krijgen. Amsterdam-West wordt geteisterd door parkieten die met stenen gooien.

“Ik zag hier in de straat al redelijke wat auto’s staan met butsen in het dak en barsten in de ramen”, vertelt Jelle. Hij woont aan de Geuzenkade, vertelt hij tegen de Amsterdamse zender AT5.

Stenen gooien
Jelle vervolgt: “En vanochtend kreeg ik ineens bijna een steen op mijn hoofd, ik keek omhoog en zag een paar parkieten vliegen die dus met de stenen gooien.” Volgens de buurtbewoners zijn de ‘daders’ tientallen halsbandparkieten. Waarom de parkieten met stenen rondvliegen en deze laten vallen is niet duidelijk.

Haatactie
Volgens Jelle gooien de vogels met ‘flinke stenen’ die je niet graag op je hoofd krijgt. Volgens Nico de Haan, ambassadeur van de Vogelbescherming is de daad geen haatactie tegen Amsterdammers. “De parkieten denken dat er in de stenen eten zit. Door de stenen te laten vallen, hopen de parkieten ze dat er eten uitvalt. Je ziet dit gedrag ook bij kraaien. Zij pakken mossels op en laten deze vallen.”

bron: rtlnieuws
foto: eerder geplaatst

halsbanden
halsbanden

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *