donderdag 2 juli 2020
Homepage | natuurbescherming | Papegaaienopvang Erica puilt uit van vogels

Papegaaienopvang Erica puilt uit van vogels

ERICA – De vogelopvang van de World of Birds Foundation in Erica heeft de handen vol aan de grote toestroom van vogels. De voormalige stichting Papegaaienhulp telt ruim 1300 papegaaien, parkieten, kaketoes en kippen.

Maar daar blijft het niet bij. De opvang heeft ook nog tientallen vogels op de wachtlijst staan. “In de winter is het voor nieuwe vogels in de kas te koud, dus vangen we die binnen op. Maar daar zit het inmiddels vol”, zegt voorzitter Michel van der Plas.

Vogels uit heel Nederland
De opvang is de enige in Nederland en dat is te merken. Want de vogels worden van heinde en verre gebracht. “Veel mensen nemen een papegaai maar vergeten dat zo’n vogel wel zestig jaar kan worden. Dan overlijdt het baasje en zitten de nabestaanden ermee. Deze vogels komen dan bij ons terecht.”

Herplaatsing van de dieren is moeilijk. “Soms wil de vorige eigenaar het niet. Maar de meeste mensen gaan voor een jong dier en wij hebben vooral volwassen papegaaien. Ook is een deel van de vogels niet te herplaatsen door hun gedrag.”

Klussers gezocht
Om de grote drukte aan te kunnen is van der Plas op zoek naar vrijwilligers. “We hebben vooral klussers nodig, want er moeten steeds nieuwe volières gebouwd worden. Het verzorgen van de dieren is op sommige dagen al moeilijk, maar mensen die kunnen klussen hebben we het hele jaar te weinig.”

De World of Birds Foundation heeft dit weekend een open dag waar de mensen de vogels kunnen bekijken.

bron: rtvdrenthe

Natuurlijk ben jij ook welkom !
Natuurlijk ben jij ook welkom !

Bekijk ook

Gruttobelang inzet in rechtszaak vliegveld

Met een rechtszaak wil de Portugese vogelbescherming de aanleg van een vliegveld bij Lissabon voorkomen. ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *