donderdag 20 februari 2020
Homepage | regelgeving | Papegaaien gestolen in Veldhoven

Papegaaien gestolen in Veldhoven

VELDHOVEN – De opgeknapte Zoo Veldhoven is nog geen week open, en nu al was er een flinke domper voor de nieuwe eigenaren. Dinsdagnacht werden er kaketoes uit het park gestolen. Inmiddels heeft zich bij de dierentuin een man gemeld met opmerkelijk nieuws. Hij vermoedt dat hij de twee gestolen kaketoes heeft gekocht.

Julie Debaere en Angelo Devolder knapten Zoo Veldhoven de afgelopen maanden flink op. Zondag ging de toegangspoort voor het eerst weer open voor publiek. De feeststemming verdween al snel na de heropening. Woensdag werd ontdekt dat er ’s nachts een volière was opengebroken en dat er vogels waren meegenomen.

Maar donderdagochtend was er dus een onverwacht telefoontje. Julie Debaere: “Donderdagochtend ben ik gebeld door iemand die zegt dat hij onze dieren heeft. Hij heeft er duizend euro voor betaald, terwijl ze veel meer waard zijn.”

Kaketoes in hondenbench
De ‘nieuwe eigenaar’ had volgens Debaere op Marktplaats een advertentie geplaatst, waarin hij aangaf op zoek te zijn naar papegaaien. “Toen is hij gebeld door iemand die twee kaketoes aanbood.” Debaere gaat ervan uit dat het inderdaad om de gestolen dieren gaat: “De koper had een foto gekregen waarop te zien was hoe ze in een hondenbench zaten, met voer dat niet geschikt voor ze is.” Donderdagavond komt de man die de vogels gekocht heeft langs in Veldhoven. Julie: “En hopelijk hebben we ze dan weer terug.” De politie is volgens Julie op de hoogte van de opmerkelijke ontwikkeling in de zaak.

Ook onder de vorige eigenaar wisten inbrekers het park in Veldhoven te vinden. Julie: “We zijn erg geschrokken en bekijken nu welke maatregelen we moeten nemen.”

bron:omroepbrabant
foto: facebook

Zo kwamen ze binnen.

Bekijk ook

Terugblik op VOGEL 2020

Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug. Echter nog niet voor ieder ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *