dinsdag 16 juli 2019
Homepage | uitheemse vogels | Papegaaiduiker duikt op in Egmond aan Zee

Papegaaiduiker duikt op in Egmond aan Zee

In de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee is vrijdagavond een papegaaiduiker gevonden. De vogel is overhandigd aan een medewerker van natuurcentrum Ecomare op Texel, waar de papegaaiduiker wordt verzorgd.

Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK) schrijft zaterdag op haar Facebookpagina over de zeldzame vondst. Volgens DANK was de papegaaiduiker verzwakt en vermagerd toen ze hem vonden. Nadat het beestje een ,,goede nachtrust” heeft gehad, werd de vogel afgeleverd bij de veerdienst in Den Helder.

De papegaaiduiker komt voor in het Noord-Atlantisch gebied, waar hij in kolonies broedt. Ze worden in Nederland en België gerekend tot de zeldzame wintergasten langs de kust. Volgens dierenverzorger Mariëtte Smit van Ecomare is het voor het eerst dat een papegaaiduiker in de zomer wordt gevonden. De vogel is al goed aan het opknappen in de opvang en zal te zijner tijd vrijgelaten worden dichterbij z’n broedgebied.

Snavel van de papegaaiduiker
Papegaaiduikers worden wel de clowns onder de zeevogels genoemd. Deze bijnaam danken ze aan hun grote, kleurrijke snavel. Deze snavel heeft nog meer verrassingen in petto van weerhaakjes tot extra hoornlagen

bron: vroegevogels

Bekijk ook

Pinguïns kraken sushibar ( met video)

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is de politie druk geweest met het weren van een ...

1 opmerking

  1. Nieuwe klant voor het azc
    Algemene vogelopvang centrale.
    Hij kwam met de boot .en gaat op de vleugels weer terug.is te hopen in goede gezondheid.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *