dinsdag 22 oktober 2019
Homepage | uitheemse vogels | Papegaai Jacko te luid? Vrederechter komt zelf luisteren

Papegaai Jacko te luid? Vrederechter komt zelf luisteren

Hilda (84), de vrouw die door haar buren voor de rechter gedaagd werd omdat haar papegaai te veel lawaai zou maken, krijgt binnenkort bezoek van de Antwerpse vrederechter. Die zal ter plaatse gaan luisteren of papegaai Jacko al dan niet te luid is.

De klagende buren van Hilda Van Putte (84) zetten hun strijd verder, volgens hen is de papegaai te luid en storend. Hilda is al 35 jaar onafscheidelijk van haar vogel en houdt hem ook al 26 jaar op het appartement in Hoboken.

De vrederechter zal uiteindelijk een beslissing vellen. “We vinden dit onbegrijpelijk. Hilda is er het hart van in en de laatste tijd is ze er ook fysiek erger aan toe. De klacht van de buren weegt zwaar op haar”, vertelt een andere buurvrouw, Pascale Jok. Pascale doet er ondertussen alles aan om Hilda bij te staan, een petitie in het gebouw leverde meer dan 100 handtekeningen op, een onlinepetitie gaat al richting 9.000. “Ik ga er ook iedere avond langs om de kooi te bedekken. Zo maakt Jacko minder geluid, hoewel hij eigenlijk nooit luidruchtig is geweest.”

Of Jacko nu werkelijk luid is of niet, zal de vrederechter beslissen. Hij gaat 22 oktober langs bij Hilda en haar buren om zelf te constateren. Het plaatsbezoek komt er op vraag van de advocaten van de verdediging.

bron: Het Laatste Nieuws (België)
foto: “Psittacus erithacus qtl1” by Quartl – Eigen werk. Wikimedia Commons (deels)

Grijze roodstaart, keurig met zijn snavel dicht, zoals de buren dat willen
Grijze roodstaart, keurig met zijn snavel dicht, zoals de buren dat willen

Bekijk ook

Vogelsoorten uit Amerika en Azië duiken plots massaal op bij ons: “Heel onduidelijk hoe dit komt”(video)

Vogelsoorten uit Amerika en Azië die normaal niet in Vlaanderen voorkomen, worden hier tegenwoordig steeds ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *