vrijdag 23 augustus 2019
Homepage | inheemse vogels | Overlast duiven op Kooiplein Leiden preventief aangepakt

Overlast duiven op Kooiplein Leiden preventief aangepakt

De gemeente Leiden gaat preventieve maatregelen nemen om de overlast van duiven op het Kooiplein in Leiden aan te pakken. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in een antwoord op schriftelijke vragen die de Partij voor de Dieren (PvdD) stelde. De partij stelde de vragen naar aanleiding van foto’s die op sociale media verschenen. Daarop is te zien dat duiven op het Kooiplein gevangen worden met behulp van netten.

Veel ondernemers op het Kooiplein in Leiden zijn de overlast van duiven en duivenpoep spuugzat. Dagelijks zitten er zo’n honderd duiven op en rond het plein. Ze worden daar regelmatig bijgevoerd. Ondernemers klagen dat de vogels de winkels binnenlopen en dat oudere mensen er niet langs durven lopen met hun rollator. De winkeliers huurden een paar maanden geleden een bedrijf in dat de duiven ving met een net en ze daarna afmaakte. De Partij van de Dieren besloot toen aangifte bij de politie te doen.

Uit de beantwoording van de vragen van de PvdD blijkt nu dat nog onduidelijk is of het vangen en doden van de duiven ook echt illegaal was. Het bedrijf zou daarvoor een ontheffing moeten hebben. De omgevingsdienst Haaglanden en de politie onderzoeken nog of de vergunning verleend is.
‘Vangen duiven onwenselijk’
Verder zegt het college het vangen van duiven op deze manier onwenselijk te vinden. Daarom zet de gemeente in op preventie, want de oorzaak van de grote hoeveelheid duiven op het plein is het bijvoeren. De gemeente zal dan ook inzetten op een voederverbod en het plaatsen van informatieborden. Ook moet het voor vogels moeilijker worden om zich op het plein te nestelen en er te blijven.

bron:omroepwest

Bekijk ook

Weer duizenden kippen door brand omgekomen

Bij een brand in een kippenschuur in Nijkerk (Gelderland) zijn donderdagochtend duizenden kippen om het ...

3 opmerkingen

 1. Waarom heeft de partij voor de dieren ? De mensen die vogels voeren niet aangepakt?
  Daar ligt het probleem.
  Of ligt het probleem bij de partij voor de dieren?
  En snappen ze niet ? Dat een teveel? Andere dieren weghoud van hun omgeving.zoals mussen .

 2. Gelukkig zijn het duiven en geen apen.

 3. Nee die zitten bij de partij voor de dieren,
  Want anders kon je logisch nadenken, en weten dat een teveel nooit goed is,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *