zondag 8 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Overal ligt vogelpoep van halsbandparkieten

Overal ligt vogelpoep van halsbandparkieten

Een grote zwerm halsbandparkieten poept een deel van het Korte Voorhout onder. Duizenden
strontjes liggen er op het fietspad en de tramhalte voor het ministerie van Financiën. (red. wel het juiste ministerie)

Eerlijk is eerlijk. Het is een apart gezicht als je in de schemering een kijkje neemt op het Korte Voorhout ter hoogte van Financiën en het pand van de Hoge Raad. Een paar honderd halsbandparkieten strijken luid kwetterend neer in de bomen.

Maar de beestjes zorgen ook voor enorm veel poep. De tramhalte voor de lijnen 15 en 16 en het fietspad ligt bezaaid met duizenden stukjes stront. De tegels, het stukje overkapping van de halte, de bomen, de reling tussen de tramstop en rijbaan én de vuilnisbak; overal zitten de uitwerpselen van de groene exoten. Wie bij het vallen van de avond aan het Korte Voorhout een tram pakt, heeft zeker kans te worden bevuild.

Klachten
Bij de gemeente Den Haag zijn, zo leert navraag, ‘vorige week een paar klachten over poepjes’ binnengekomen. Een zegsvrouw van de HTM laat weten dat het ov-bedrijf niets van overlast op het Korte Voorhout heeft gehoord. Pas als er klachten bij de HTM worden ingediend, zal de nu ondergepoepte halte worden schoongemaakt.

De gemeente is verantwoordelijk voor het fietspad. ‘Daarom maken we nu wat extra schoon’, schrijft de woordvoerder van wethouder Boudewijn Revis (buitenruimte). De bomen worden volgens hem in de gaten gehouden. Bekend is namelijk dat halsbandparkieten knabbelen aan bomen; aan de Hofvijver hebben zij zo hun aandeel gehad in de ondergang van wat karakteristieke kastanjebomen.

Een verdere aanpak vanuit de gemeente is er niet. ,,De overlast is vaak tijdelijk. We hebben eerder dit soort situaties gehad – aan de Lange Vijverberg en Hofweg – en toen loste het probleem zichzelf op. Opeens waren de vogels naar een andere plek verhuisd.”

bron:AD
foto: eerder geplaatst

halsbanden

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

2 opmerkingen

  1. Mogen we toch blij zijn dat olifanten niet vliegen? Wat een keutels had je dan?

  2. Heb altijd wel gedacht daar komt gestront van.Zijn net antennesijsies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *