What´s in the name 

Of hoe het allemaal begon

Maar Vogelblad, met een L wat een gekke naam. Ik geloof niet in toeval en deze url kwam op mijn pad. Ik maakte toen al van bladeren (rabarberblad, groot hoefblad en berenklauw!) badjes voor vogels. Bladeren gevuld met water, als drinkwater en badder gelegenheid, iets wat voor vogels van groot belang is. Ik trek wel eens de vergelijking met een huis, een tuin zonder vogelbadje is als een huis zonder badkamer, erg onaantrekkelijk! :-)

Vandaar dus de samenvoeging van vogel + blad = vogelblad!

Dus zo kwam ik op vogelblad, omdat er op internet veel filmpjes circuleren van mensen die van een blad (vaak rabarber, want grove nerf) en wat cement een eigen badje maken. Ik dacht misschien schrijft iemand er al over? En toen kwam ik op de website van vogelblad.nl een blad over vogels dat net in 2019 was opgedoekt en dus zag ik een lege webpagina en dacht meteen ah dit is mijn kans. De webmaster wilde hem wel aan mij geven en de rest is geschiedenis.

Nog heel kort over het maken van vogelbadjes. Ik kwam op het idee omdat mijn oom ze 30 jaar geleden al maakte. Hij gaf ze vaak cadeau ik geloof niet dat hij ze verkocht. Mijn oma en moeder hadden ze in de tuin en de vogels maakten er gretig gebruik van in zowel zomer als winter. Het badje dat mijn moeder in de tuin heeft is meer dan 35 jaar oud en nog steeds mooi, al zijn er aan de rand wel wat gaten in gevallen, hij doet nog steeds dienst.

Het leek me zo een mooi duurzaam (want gaat lang mee!) object wat zowel functioneel als esthetisch verantwoord is en uiterst geschikt als cadeau. Als online marketeer was ik al een poos op zoek naar een product om te gaan verkopen en toen ik de eerste vogelbadjes in mijn berging aan het maken was had ik er veel lol in en dacht, ja, dit is hem!


Op deze website vindt je ook informatie over hoe je zelf een vogelbadje kan maken. Ik heb toch zeker 3 badjes gemaakt die nog niet zo mooi waren voor ik doorhad hoe het moest. Niet om je te ontmoedigen maar meer als waarschuwing. Het is een leuke bezigheid maar verwacht niet dat de eerste al meteen oogstrelend mooi wordt (al sluit ik niks uit).

Meer informatie over onze vogelbaden in onze webshop.