dinsdag 10 december 2019
Homepage | regelgeving | Organisatie vogelbeurs: “Wij controleren zo veel mogelijk”

Organisatie vogelbeurs: “Wij controleren zo veel mogelijk”

ZWOLLE – Bij de vogelbeurs in de IJsselhallen in Zwolle werden afgelopen weekend zeven vogels in beslag genomen door de NVWA. De organisatie van de beurs betreurt dat, maar ziet ook in dat niet alles te controleren valt.
Ruim 1000 vogels vogelmarkt Zwolle in beslag genomen
Bij een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tijdens de vogelbeurs in de IJsselhallen in Zwolle werden zaterdag zeven vogels in beslag genomen. De vogels van een Italiaanse handelaar hadden gemanipuleerde pootringen. Ook nam de NVWA vrijdag en zaterdag bij huiszoekingen in totaal nog 1080 andere vogels in beslag.
Onvermijdelijk
Harm de Graaf, voorzitter van de Zwolse Vogelmarkt, vindt het spijtig dat dit bij zijn evenement gebeurt, maar weet ook dat dit amper te voorkomen is. “Wij doen ons best door alle vogels te controleren. Door elke rij loopt iemand die alles in de gaten houdt. Als we vermoeden dat een vogel ziek is, dan laten we onze dierenarts er naar kijken. En als we iets niet vertrouwen, dan sturen wij mensen weg. Maar er zijn zo’n 150.000 vogels aanwezig bij deze beurs, het is lastig om precies in de gaten te houden of een vogel geringd is en of de herkomst duidelijk is”, legt hij uit. “Bovendien wisselen de 500 standhouders hun vogelaanbod telkens, dus is het bijna niet te doen om alles exact te zien.”
Verhouding
Ook relativeert hij het aantal vogels dat op de beurs zelf in beslag is genomen. “Het zijn er zeven van de 150.000. In verhouding zijn dat er niet veel natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat het er zeven te veel zijn”, vindt De Graaf.

bron: destentor

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

2 opmerkingen

 1. Daarom begrijp ik het ook niet,7 vogels in beslag genomen? En dan weer ruim 1000 waarvan thuis en in een aanhang wagen en op andere locaties ,alles onder de noemer van de vogelmarkt?
  Vreemd ? Dat je thuis dingen in beslag neemt en dit toeschrijft aan een markt?
  Of op een parkeer terrein?
  Vreemd dat dit alles na een dag waarbij niemand iets gezien heeft gebeurt is?
  Maar past wel in het straatje van de antie houders, die zullen wel weer hard gaan schreeuwen iets waarbij ik steeds meer twijvels heb wie dit verhaal de lucht in heeft geslingerd,
  Zoals ik al eerder zij .lijkt veel op een broodje aap verhaal, met een grote link naar de aap.

 2. “This API is no longer available”

  De reden waarom wordt/is meer en meer duidelijk.
  Eigen belangen, eigen portemonnees, zijn het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *