zaterdag 14 december 2019
Homepage | regelgeving | Ophef over pinguïns bij kinderboerderij Maastricht

Ophef over pinguïns bij kinderboerderij Maastricht

Een kinderboerderij in Maastricht heeft zich de woede op de hals gehaald van zelfverklaarde dierenliefhebbers die het niet eens zijn met drie pinguïns die er sinds kort te zien zijn.Anonieme melding
Niet alleen kreeg Boerderij Daalhoeve boze reacties op social media, ook werd er een anonieme melding naar de Dierenpolitie gestuurd. Na controles door zowel de dierenpolitie als door de NVWA bleek er niks mis te zijn met het welzijn van de vogels.
Temperatuur
De dierenliefhebbers maken zich met name boos omdat ze denken dat pinguïns alleen maar gedijen bij lage temperaturen, terwijl de dieren in Maastricht met dit warme weer gewoon buiten rondwaggelen. De pinguïns in Maastricht zijn zwartvoetpinguïns, die in het wild voorkomen langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Aan zomerse temperaturen zij de dieren dus wel gewend.

bron:1limburg.nl

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

2 opmerkingen

  1. Als al die mensen zich ééns druk gingen maken ,om onze verwilderde katten? En honden die drie hoog op een flat zitten,praat ik niet over een poedeltje of chitzu of iets in die maat ,nee doggen staffod of herders
    Hier mag je er wel 4 van op een flat houden,
    Nee lulverhalen van dieren die door mensen wel in de juiste omgeving kunnen leven,nee niet in hun eigen land en natuurgebied? Nee dat hebben ze ook nooit gezien ,deze zijn in gevangenschap geboren,ja gevangenschap, net als ik ,ik had ook graag aan een heel groot natuurgebied gewoont ,net als mijn voorouders,waar we nog konden jagen en vissen.
    Inplaats van dit initiatief te steunen, heb je weer van die mensen die alles afbranden,,stuur geld na de assiels en kinderboerderijen, of help daar vrijwillig ,leer je misschien de dieren ook beter te begrijpen.

  2. Jammer dat deze vogels bij sommige”dierenliefhebbers”geen wit voetje kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *