woensdag 8 juli 2020
Homepage | regelgeving | Opgevangen duiven niet meer telefonisch melden!

Opgevangen duiven niet meer telefonisch melden!

De telefoonlijn voor opgevangen duiven is al een tijdje uit de lucht en nu is ook duidelijk dat deze lijn ook niet meer terugkomt. Sinds een half jaar is het nieuwe online programma voor de leden- en ringenadministratie in gebruik. Een programma waarbij de leden en verenigingen veel meer zelf kunnen dan voorheen. De telefoonlijn voor opgevangen duiven opnieuw aan dit programma koppelen, was technisch niet eenvoudig. De kosten die hiervoor gemaakt moesten worden, wegen niet op tegen het aantal gebruikers dat deze lijn nog had. Bovendien is er een goed alternatief.
Website
Duiven melden kan heel makkelijk via www.npoveenendaal.nl. Toets het jaartal en ringnummer in en u krijgt het telefoonnummer van de eigenaar terug. Van de meeste leden is ook een e-mailadres bekend en in die gevallen kunt u ook direct een formulier invullen. De eigenaar ontvangt direct bericht.

Zelf geen internet?
Veel leden van een vereniging hebben wel internet maak hier onderling gebruik van.

bron:NPO

Bekijk ook

Politie redt 130 illegaal gehouden piepjonge watervogels

De politie heeft op twee plekken in Sassenheim en Buitenkaag 130 piepjonge watervogels gered die ...

1 opmerking

  1. Het jammere is dat personen met al of niet kwade/slechte bedoelingen op deze manier(en) ook al of niet interessante informatie(s) kunnen bekomen/gebruiken bij al of niet illegale praktijken .
    Zoals informatie(s) gestolen vogels, hergebruik duivenringen,etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *