dinsdag 10 december 2019

Open dag

Vogel- en zoogdierenopvang De Fûgelhelling houdt zaterdag 20 mei (10.00-14.00 uur) open dag. Bezoekers mogen kijken bij de verblijven van vogels en zoogdieren en genieten van de vele watervogels in de grote vijver.

Een wandeling door het bij de Fûgelhelling behorende natuurgebiedje Douwe’s Gea kan ook gemaakt worden. Hier staan bijvoorbeeld vier soorten wilde orchideeën en er broeden talloze vogels.

Er zijn vele kraampjes op het terrein waar informatie te vinden is over instellingen en bedrijven die met dierverzorging te maken hebben. Hieronder reptielen, de dierenambulance, vogelwacht, een preparateur en een volièrevereniging. Verder zijn er gehaakte dieren, bijen en honing en plantjes. De Fûgelhelling heeft zelf een stand waar informatie is over wat het betekent om vrijwillig dierverzorger te worden of bestuurslid. Ook is daar informatie over het donateurschap.

Voor kinderen is er natuurlijk het pluizen van braakballen van uilen, een speurtocht over het terrein, eendjes, schminken, een echte ranja koe en een springkussen.

In een van de zalen worden foto’s geëxposeerd die gemaakt zijn in het kader van de fotowedstrijd. De tentoongestelde foto’s zijn geselecteerd door een vakjury, maar bezoekers stemmen wie de winnaar wordt.

Deze bosuilen zijn vorig jaar opgevangen, groot geworden en weer vrij gelaten

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *