maandag 25 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Op Dead Duck Day staan we stil bij alle vogels die zich te pletter vlogen tegen gebouwen

Op Dead Duck Day staan we stil bij alle vogels die zich te pletter vlogen tegen gebouwen

Rotterdam – Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam staat woensdag 5 juni op Dead Duck Day. stil bij alle vogels die om het leven zijn gekomen toen ze tegen glazen gebouwen vlogen. Aanleiding voor Dead Duck Day is de dood en daaropvolgende verkrachting van een mannetjeseend waar museumdirecteur Kees Moeliker getuige van was in 1995.

Op 5 juni 1995 vloog een mannetjeseend zich te pletter. Kees Moeliker hoorde de klap, keek uit het raam en zag dat de dode woerd 75 minuten lang werd verkracht door de mannetjeseend die hem eerder achtervolgde.

Om 17.55 uur precies is er in het Museumpark op het gazon naast de glazen nieuwbouw van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een korte ceremonie onder het in 2013 onthulde Dead Duck Gedenkteken op de glazen gevel van het museum.

Behalve het herdenken van het eerste ‘slachtoffer’ van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend vraagt Dead Duck Day aandacht voor de miljarden (andere) vogels die jaarlijks wereldwijd tegen glazen gebouwen om het leven komen. Hierbij wordt het publiek gevraagd mee te denken over oplossingen voor dit probleem.

Kijk voor meer info over Dead Duck Day, het diner na afloop, een boek over niet bestaande vogels en necrofilienieuws uit het dierenrijk op de website van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

bron: dehavenloods.nl

Bekijk ook

Boete voor verkoper uit Drunen voor aanbieden illegale zeldzame vogels op vogelbeurs

Op de vogelbeurs in de IJsselhallen werden in 2017 illegaal beschermde vogels te koop aangeboden. ...

2 opmerkingen

  1. krijgen we daar ook dagen voor vrij?
    hoe kun je het bedenken?
    een dag voor de piepkuikens een dag voor de tulpen en uien bollen .een dag voor het verloren zaad?
    een dag voor de dode vliegen.een dag voor de doodgeslagen mug.
    een een week voor alle maloten in Nederland?

  2. dead duck day………maar ondertussen worden er vergunningen afgegeven om ganzen etc te vergassen en af te schieten hoe krom is dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *