zaterdag 30 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Ook kauwen hebben eikenprocessierupsen ontdekt

Ook kauwen hebben eikenprocessierupsen ontdekt

Het lijstje met vogelsoorten dat eikenprocessierupsen eet, wordt steeds langer. Nu hebben we vastgesteld dat ook kauwen zich tegoed doen aan eikenprocessierupsen. Door de koude start van mei is de ontwikkeling van de eikenprocessierupsen iets vertraagd. De komende week beginnen de eerste rupsen met nestvorming. De meerderheid van de nesten zal pas begin juni gevonden worden.
Deel deze pagina
Van ruim tien vogelsoorten hadden we al vastgesteld dat ze eikenprocessierupsen eten. Voorbeelden zijn koolmees, pimpelmees, spreeuw, boomklever en koekoek. We kunnen nu ook de kauw (Corvus monedula) aan het lijstje toevoegen. Op diverse locaties zijn ze massaal in de eiken aanwezig om zich aan de processierupsen tegoed te doen. Daarbij zijn ze niet selectief, maar eten alle rupsensoorten die ze tegenkomen. Kauwen kunnen dus ook een bijdrage leveren aan de beheersing van de eikenprocessierupsen, al zal de bijdrage relatief klein zijn.

bron:naturetoday.nl

De eikenprocessierups kan een plaag zijn.

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *