zaterdag 20 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Onthoofde babyzwaan gevonden: waarschijnlijk mensenwerk

Onthoofde babyzwaan gevonden: waarschijnlijk mensenwerk

In Amersfoort is gisteren een zwanenjong zonder kop aangetroffen. Het dier is vermoedelijk door mensenhanden van het leven beroofd.
De losgerukte zwanenkop en -romp werden door omstanders gevonden bij het Avelonpad in Amersfoort. Zijn ouders probeerden het jong nog te beschermen.
Menselijk handelen
Zowel de dierenambulance als de politie zijn ter plaatse gekomen. De medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat het zwanenkuiken door een mens gedood is, omdat de kop en romp met grote kracht van elkaar gescheiden moeten zijn. Bovendien zijn er geen sporen van een aanval van een dier gevonden.
Eieren verdwenen
Daarnaast beweert een betrokken buurtbewoner dat er twee eieren uit het zwanennest verdwenen zijn. Dat weet hij, omdat hij afgelopen week nog een grote tak van het zwanennest heeft gehaald, liet hij de politie weten.

“De medewerkers van de dierenambulance vertelden ons dat zij vaker meldingen ontvangen dat mensen eieren uit zwanennesten verwijderen, of zwanen lastig vallen”, zo laat de politie Amersfoort via Facebook weten.

bron:rtlnieuws.nl

Bekijk ook

Hoe vogels van je buurt een oorlogsgebied maken

Een duikende merel die je verrast tijdens een ochtendloopje? Of een sissende ekster die plots ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *