dinsdag 18 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Onderzoek politie en SSiB na vondst hennepkwekerij en vangmiddelen voor vogels

Onderzoek politie en SSiB na vondst hennepkwekerij en vangmiddelen voor vogels

Veldhoven – De politie en Samen Sterk in Brabant (SSiB) hebben zondag 26 juni een onderzoek ingesteld na de vondst van een hennepkwekerij en vangmiddelen op een perceel aan de Toterfout in Veldhoven.

Rond 14.30 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er een verdachte auto bij het perceel stond. Toen agenten poolshoogte namen, ontdekten ze een hennepkwekerij in een gebouwtje op het terrein. De plantage bestond uit ruim 200 planten en de benodigde kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn.

Vangmiddelen
Elders op het terrein kwamen de agenten ook vangmiddelen tegen. Daarom is het handhavingsteam buitengebied van SSiB ter plaatse gekomen. Na onderzoek werden op het perceel illegale dierenmedicatie, vangmiddelen, illegale vogels en een illegale vangkooi met levend aas aangetroffen. Dat is allemaal in beslag genomen voor verder onderzoek.

Verdachte
De gebruiker van het perceel, een 81-jarige man uit Veldhoven, is aangehouden. Na verhoor is hij maandagmiddag heengezonden, maar hij is nog wel verdachte. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. SSiB heeft twee Bestuurlijke Strafbeschikkingen Milieu opgemaakt voor de overtredingen van de Flora & Faunawet.

bron: politie oostbrabant

Politie-logo-op-mouw

Bekijk ook

Vader en zoon na jaren van klachten voor de rechter voor verven papegaaien

Het verschil tussen een geelvleugelara en een groenvleugelara lijkt miniem. Toch mogen alleen de eerste ...

1 opmerking

  1. Ja als je pensioen gekort word ,en je bent 81 ??en misschien rook je nog een joint?
    Moet je wat.
    Maar wat dan die vangkooien daarbij doen??
    Of was dat om veldwachters te vangen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *