zondag 9 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Omstreden zwanendrifters uit Nieuwerbrug door rechter gestraft

Omstreden zwanendrifters uit Nieuwerbrug door rechter gestraft

NIEUWERBRUG – De drie zoons van de overleden zwanendrifter Piet Oostveen uit Nieuwerbrug zijn veroordeeld voor het mishandelen van zwanen. De broers kregen boetes van enkele honderden euro’s. In dezelfde zaak kregen twee mannen uit Woerden taakstraffen en geldboetes opgelegd.

De mishandelde zwanen waren eigendom van de omstreden Piet Oostveen, die eind vorig jaar overleed. Het OM legde de mannen 27 verschillende strafbare feiten ten laste, maar de rechtbank achtte slechts vijf van die feiten bewezen.

De mannen zouden onder meer de vleugels van kuikens hebben ingekort, dat normaal gesproken door een dierenarts moet worden gedaan. Ook zouden ze een wilde knobbelzwaan hebben gevangen.

Afspraken

Volgens het OM zouden de mannen, voor de dood van hun vader, gezamenlijk afspraken hebben gemaakt over het vangen, merken, ringen en inkorten van vleugels van wilde zwanen. Dat kon volgens de rechtbank niet bewezen worden.

bron: omroepwest
foto: eerder geplaatst

Windmolens gevaar voor vliegende vogels

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

2 opmerkingen

  1. op gegroeid in de polder inzicht in de natuur moet je wel in goede gesprekken kunnen brengen maar dat leer je niet langs de slootkant vandaar dat hier mijn verhaal stopt

  2. Dat je een teveel aan zwanen afremt prima,omdat wij een groot overschot hebben ,en deze veel schade aan de gewassen toebrengen.
    Maar de manier waarop,geeft heel veel te wensen over.
    Als je ze moet doden ,doe het direct,en zonder leed voor deze dieren.
    Het zg driften kan ook zonder lijden worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *