vrijdag 29 mei 2020
Homepage | overige | Om even stil te staan: natuurliefhebber Kees (69) kweekte zelf vogels

Om even stil te staan: natuurliefhebber Kees (69) kweekte zelf vogels

Nu wij en de rest van de wereld allemaal in de ban zijn van corona past het om ook op deze site even stil te staan bij het leed dat om ons heen gebeurd. 

OOSTERHOUT – Afscheid nemen gebeurt in deze bizarre tijd op afstand. Het coronavirus ontneemt je het laatste, intieme contact. Je wilt elkaar even vasthouden, troost bieden, maar dat mag helaas niet. Hoe herinneren deze mensen hun dierbaren blijvend?
Kees Boers (69) was een enorme vogelliefhebber. Tot enkele jaren geleden kweekte hij zelf vogels in zijn volières thuis. Hij bezocht beurzen en tentoonstellingen, samen met zijn jongere broer Mari. Laatst nog wedstrijden in Apeldoorn en Zwolle.

,,Buiten zijn grote belangstelling voor vogels ging Kees graag met zijn vrouw twee keer per jaar naar Frankrijk met de caravan. Kees was een echte natuurliefhebber en hield zich de laatste jaren vooral bezig met het spotten van allerhande wilde vogels”, vertelt schoonzus Maja.

Nieuwe meubeltjes
Het echtpaar had geen kinderen en deden alles samen; wandelend of fietsend door Oosterhout. Verder hield Kees van lekker eten, een echte Bourgondiër. Soms buiten de deur, maar ook de barbecue stak hij graag aan. Om nog makkelijker van huis te kunnen zijn, hadden ze hun woning verkocht en stond de verhuizing naar het appartement al vast.

,,Mijn man Mari had alles nog geschilderd en ze hadden nieuwe meubeltjes gekocht. De verhuizing was op 31 maart gepland.” Maar toen lag Kees in het ziekenhuis. Ernstig maar niet alarmerend, want hij werd naar Leeuwarden getransporteerd.

De koorts verhevigde snel en 6 april is Kees gestorven. ,,Gelukkig heeft hij het appartement nog zelf geregeld, helaas woont zijn vrouw er straks alleen.”

bron:bndestem.nl

Cees Boers

Bekijk ook

Hoe slapen vogels?

“ Je hoort ze ‘s morgens vroeg en ‘s avonds voor zonsondergang maar hoe slapen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *