zondag 22 september 2019
Homepage | inheemse vogels | Olie Flinterstar bedreigt zee- en trekvogels

Olie Flinterstar bedreigt zee- en trekvogels

Door de botsing dinsdagochtend vroeg tussen het Nederlandse vrachtschip Flinterstar en een gastanker voor de Belgische kust lopen vele duizenden vogels gevaar. Door de aanvaring is een oliespoor van anderhalve kilometer lang gesignaleerd en dat is slecht nieuws voor zeevogels en trekvogels die de kust gebruiken als gidslijn om naar zuidelijk gebied te trekken. Daarvoor waarschuwt Vogelbescherming Vlaanderen.

Vooral voor zeevogels zoals alken, jan-van-genten en grote sterns is de olievlek een bedreiging. ,,Na de olierampen met het schip Erika in 1999 voor de Franse kust en de Tricolor in 2003 voor de Belgische kust hebben we wel heel wat ervaring opgedaan in het opvangen, verzorgen en revalideren van met olie besmeurde vogels”, aldus een woordvoerder.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde dinsdag vroeg dat het oliespoor niet richting de kust stroomt. De veiligheidsregio verwacht daarom niet dat de olie op korte termijn op de stranden en op de kust terecht zal komen. De olie die uit de Flinterstar lekt, wordt volgens rederij Flinter in Barendrecht opgevangen door een scherm.

bron: nieuws.nl

WaterPollutionOilDeule

Bekijk ook

RONDSPRINGENDE KRAANVOGEL (video)

De kraanvogel broedt sinds 2001 in het Fochteloërveen en maakte daarmee zijn comeback in Nederland ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *