maandag 20 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Oehoe gespot in Lelystad

Oehoe gespot in Lelystad

In Lelystad is zaterdagmiddag een zeldzame oehoe gesignaleerd, meldt Omroep Flevoland. De uil zat zaterdagmiddag op zijn gemak in de dakgoot van een woning aan de Botter en trok veel bekijks.

Na een tijdje was de vogel het zat en vloog hij weg om verderop in een boom te gaan zitten. In zijn klauwen hield hij vermoedelijk een duif vast. Later op de dag werd de oehoe opnieuw op de Botter gespot toen hij een nieuwe prooi gevonden had. De vogel was niet geringd waardoor geconcludeerd kan worden dat het hier daadwerkelijk om een wilde oehoe gaat.

Het is de tweede keer dat de oehoe in Lelystad wordt waargenomen. De oehoe is een van de grootste uilensoorten ter wereld en vermoedelijk de op een na grootste uilensoort na de Blakistons visuil.

bron:telegraaf.nl

Bekijk ook

Vogelasiel: ‘Doorgaan, de boel niet laten instorten’

Vogelhospitaal Naarden was een maand terug hot news toen het asiel de deuren moest sluiten ...

3 opmerkingen

  1. Kijk dat deze niet geringd is ,wil niet altijd zeggen dat het een wilde vogel betrof ,maar dat hij een duif in zijn poten had is meer een indicatie, dat het hier een wild exemplaar betreft ,is maar weer hoe je er naar kijkt.

  2. Kijk dat deze niet geringd is ,wil niet altijd zeggen dat het een wilde vogel betrof ,maar dat hij een duif in zijn poten had is meer een indicatie, dat het hier een wild exemplaar betreft ,is maar weer hoe je er naar kijkt
    Zo kun je verhalen op diverse manieren lezen ,maar de natuur begrijpen?.

  3. Toen ik bij de texelstroom woonde had iemand zo’n uil in een hok het dier jammerde elke nacht te zielig gewoon. Hij zit nu niet meer in het hok misschien heeft iemand hem bevrijd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *