zondag 8 december 2019
Homepage | regelgeving | NVWA neemt ruim duizend vogels in beslag

NVWA neemt ruim duizend vogels in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zaterdag 1087 vogels in beslag genomen tijdens de vogelmarkt in Zwolle.
Tegen drie handelaren (blijkens bericht van NOS Italianen) is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de vogels illegaal hebben verkregen, aldus de toezichthouder dinsdag.

Het ging om Afrikaanse vogels, waar volgens de NVWA een levendige handel is. Ze zijn vaak in het wild gevangen en worden via diverse routes Europa binnengesmokkeld. Veel van deze vogels sterven onderweg, omdat de reis soms dagen duurt. Ze zijn ook niet gekeurd, waardoor het risico bestaat dat de vogels dierziekten verspreiden.

De in beslag genomen vogels zijn bij gespecialiseerde opslaghouders in quarantaine geplaatst. De NVWA voerde de actie uit samen met de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Door: ANP

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

1 opmerking

  1. Eerst zijn er 5 vogels in beslag genomen op de markt in zwolle ,nu ineens ruim 1000 vreemd verhaal,met name omdat er geen handelaren zijn die duizend vogels meenemen naar zwolle,
    Kom hier al jaren ,nooit zon grote handelaar gezien,ook deze inbeslag name niet gezien , wel mensen zien lopen van de nvwa rustig controleren zonder een inbeslagname van een zon omvangrijke hoeveelheid?
    Of hebben de linkse lobby een bericht de ruimte ingestuurd,om dit in een ander daglicht te plaatsen,.
    Graag reactie van de nvwa zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *