donderdag 22 augustus 2019
Homepage | regelgeving | Nulandse vogelhandelaar moet ruim 19.900 euro betalen aan de Staat

Nulandse vogelhandelaar moet ruim 19.900 euro betalen aan de Staat

Een Nulandse vogelhandelaar (30) moet de Staat ruim 19.900 euro betalen. Volgens de rechtbank heeft hij dit bedrag opgestreken door ruim twee maanden te handelen in gestolen beschermde uit- en inheemse vogels. Ook zouden de vogels niet of onjuist zijn geringd. De officier van justitie eiste twee weken geleden de betaling van ruim 24.000 euro.
De ex-eigenaar van een dierenwinkel was in april vorig jaar voor deze zaak veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De Nulander zou onder meer betrokken zijn geweest bij de heling van vogels die werden gestolen bij twee inbraken in Zoo Veldhoven en bij Best Zoo. Er werden onder meer hyacintara’s met een vermeende waarde van 12.500 euro gestolen.
Bisschoppen
,,Ik wil dat er goed naar gekeken wordt’’, dat zei de vogelhandelaar twee weken geleden tijdens de rechtszitting over mogelijke dubbeltellingen van vogels. Volgens hem was een aantal vogels legaal geringd. Ook zou de verkoop van bepaalde vogels minder hebben opgeleverd dan het Openbaar Ministerie hem aanrekent. Hij ontkende twee Noord Amerikaanse blauwe bisschoppen te hebben verkocht.

Volgens de rechtbank staat niet vast dat hij deze vogels heeft verkocht. Er zou inderdaad sprake zijn van dubbeltellingen. ,,Maar omdat de administratie een puinhoop was, is niet vast te stellen in welke mate dat het geval is’’, aldus de rechtbank

bron:bd.nl
eigen foto

Bekijk ook

Politie in de bres voor verwaarloosd vogeltje

Berkel en Rodenrijs – Vorige week kreeg de politie een melding binnen dat een vogeltje ...

1 opmerking

  1. Kijk het stelen? Is een andere vraag .iets wat van een ander is moet je afblijven.
    Nu zullen mensen zeggen ,ja de natuur hoort daar ook onder? Ben ik het helemaal mee eens ,maar dan in heel europa.
    Iets wat nu gebonden is aan grenzen? Ja en die kennen vogels niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *