maandag 20 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | NPO nieuws: Petitie roofvogelaanvallen

NPO nieuws: Petitie roofvogelaanvallen

Begin februari konden we overal zien hoe onze postduiven, in grote getale, ten prooi vielen aan de Sperwer, Havik en Slechtvalk. Hele levenswerken werden en worden verwoest door deze roofvogels. Daarnaast zag ik dat veel liefhebbers hierdoor stopten met onze prachtige sport.
Mijn gevoel zei me dat de continuïteit van de Postduivensport in groot gevaar was/is en dat ik moest proberen hier iets aan te doen.

Tot 20 februari heb ik bedacht en veel gesproken met mensen hoe je dit het beste op kon pakken. Er moest een beweging op gang komen die zeker net zo groot was als de problematiek zelf, met als doel: het realiseren van nieuwe of aangepaste Wet en Regelgeving om de problematiek een halt toe te roepen. De petitie zou uiteindelijk aangeboden worden aan het Bestuur van de NPO en de Tweede Kamer..

Nu is het zover:
Op 19 juni 2018 wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer en aan het bestuur van de NPO. Dit gaat een mooie en ik hoop een gedenkwaardige dag worden voor Postduiven houdend Nederland.

Deze dag is hopelijk het begin van de dialoog die op gang moet komen tussen de NPO en de Tweede Kamer en eventueel andere betrokken partijen dat moet leiden tot nieuwe of aangepaste Wet en Regelgeving zoals aangegeven in de petitie.

bron: deel van het bericht van Vincent Hoogerwerf in NPO nieuws

Bekijk ook

Vogelasiel: ‘Doorgaan, de boel niet laten instorten’

Vogelhospitaal Naarden was een maand terug hot news toen het asiel de deuren moest sluiten ...

2 opmerkingen

 1. Ja.
  Hopelijk weet je dat Nederland geregeerd word door het westen.
  Met soms een uitschieter uit de rest van Nederland.
  Deze mensen ( uit het westen) weten wat er in de natuur leeft .als het om een bloempot gaat .of als het op de gracht zwemt.( een drijfsijsje) verder praten ze overal over méé? zonder te weten wat ze zeggen.
  Maar dat is wel bepalend voor de rest van Nederland.
  Met andere woorden.
  Ik denk niet dat er iets verbeterd word.eerder verslechterd.met en een pvd en een d66 en een groen links en een PvdA.
  Deze hebben dieren boven de mensen verheven.
  Ik blijf erbij dat we de plicht hebben om goed voor onze dieren te zorgen.nu de overheid nog.
  Namens oostvaarderplassen?

 2. Denk dat de bal teruggekaatst zal worden,eerst zelf de zaak op orde brengen(bv verplicht ophalen eigendom) en dat de postduivensport niet meer interessant is ligt niet alleen aan de roofvogels je ziet steeds vaker dat grote liefhebbers de boel compleet oprollen en mocht je als kleine liefhebber is een duif hebben die prima presteert wordt er een smak geld geboden wat je bijna niet kunt weigeren,want misschien wordt ze de volgende dag wel gepakt door een roofvogel of een bandiet op twee benen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *